Archive for juni 2010

Husmandskost

Jeg forestiller mig, at en simpel dansk bondemand også kunne have spist noget, der mindede en hel del om det her en lun sommerdag i juni for 100 år siden. Men så kan han nu heller ikke være gået helt utilfreds i seng. Dampet sommerkål med bacon, nye kartofler, tomater og blødkogt æg (2 pers.) […]

Når man nu ikke kan få de nordiske råvarer

Som så mange andre føler jeg mig også inspireret af den nordiske trend, der har ramt den danske restaurationsscene. For mig at se, giver det på alle måder mening, hvis vi i højere grad begyndte at gøre brug af de afgrøder, der vokser i vores egen baghave, fik genindført en sæsonbevidsthed i den daglige madlavning […]

Byboens grill

Danskerne er et særdeles grillende folkefærd. Og nu hvor de danske byboere også har fået øjnene op for altanens glæder, er der vel en god chance for, at den her lille smarte anordning kunne gå hen og blive en succes. Via The Food Section

Hjemmelavet fastfood

Jeg holdt op med at spise på McDonald’s og Burger King for en tre-fire år siden. Og hos pølsemanden har jeg vist ikke været i mindst 15 år. Men kebab kan jeg altså ikke give slip på. Og hvis man kigger sig lidt for, kan man da også finde en del udmærkede steder i København, […]

Nordisk tapas 4

Her er en vegetarversion af de nordiske tapas, jeg har rodet med her på det sidste. Den sprøde spidskål, der har sæson lige nu, er for mig en af årstidens store delikatesser. Og den er faktisk bedst tjent ved at blive serveret helt rå, eller alternativt dampet ganske få minutter. Som i de tidligere tapas, […]

Danmarks nationalspise

De findes i utalllige variationer og i stort set alle verdens køkkener, kødbollerne, men den danske frikadelle har nu alligevel sin helt særegne smag. Og selvom at frikadellen først dukkede op i midten af 1800-tallet i en form, der minder om den, vi kender i dag, så har den indtaget en unik plads i denne danske madkultur og selvforståelse, […]