Archive for juni 2009

Boquerones

Boquerones er en fantastisk delikatesse, der kan findes på hver en spansk tapasbar. Det er små rensede ansjosfileter, der er marineret i eddike. Smagsmæssigt har det altså intet tilfælles med de salte ansjoser, der tit anvendes i det italienske køkken, men minder i virkeligheden mere om klassiske danske marinerede sild, dog ikke nær så fede eller søde i […]

Bolognese for voksne

Selvom jeg rigtig godt kan lide en traditionel spaghetti bolognese, så kan det nogen gange være svært ikke at tænke rød sodavand og børnemenu. En enkel måde lige at løfte den tilbage op i voksenrækkerne, er at gøre sovsen lidt mere grov i det, det vil sige bruge strimler af kød istedet for hakket og snitte grøntsagerne lidt mindre fint, så […]

Verdens bedste whisky?

Faldt lige over dette flavour map, der blot bekræftede mig i, at Lagavulin 16 år whisky er helt sin egen. Den er vild og vanvittig, men efter min mening det bedste glas ildvand, man kan få.

Sæson for god smag

Sæsonen for danske blomkål starter nu, og i den seneste udgave af magasinet Sæson kan du læse et kort intereview med mig og finde to af blomkålsopskrifterne – Stegt blomkål med lam og Råmarineret blomkål – fra min kogebog Grønne Sager – Samme grøntsag på 3 måder. Magasinet trykkes i 250.000 eksemplarer og burde være at finde i din lokale Coop butik eller Irma […]

Hverdagsmad – Spaghetti med ratatouillesauce

I gårsdagens opskrift på lyn-ratatouille foreslog jeg at udnytte eventuelle rester ved at blende dem til suppe og servere kold eller varm. I vores rest var der dog ikke helt nok til at det kunne udgøre et måltid i sig selv, derfor blev det i stedet til følgende: Spaghetti med ratatouillesauce og kammuslinger (2 pers.) En rest ratatouille 300 g […]