Archive for januar 2010

Brændende kærlighed

Fornylig deltog jeg i et restauranteksperiment orkestreret af KU Life og med mad fra Noma hænder. Min favorit af de 11 serveringer, vi forsøgspersoner fik serveret den aften, var en parafrase af den navnkundige Brændende kærlighed. Retten var så gennemført vellykket, at jeg straks tænkte: “Det bed må jeg gå i!” Det mærkelige er, at […]

Østrigsk eddike

På vinscenen har Østrig virkelig markeret inden for de sidste par år. Og mange af de vinkyndige jeg har talt med fræmhæver Østrig, som et af de mest interessante nye områder. Men når det kommer til eddike har Østrig længe været helt i front, en oplysning der dog ikke rigtig er nået uden for landets grænser, hvor især […]

Brødporno

Apropos anmeldelsen forleden dag af Hanne Risgaards nye bagebog, så faldt jeg over den her stemningsfulde lille video om Matthew Tilden, indehaver af SCRATCHbread i Brooklyn, New York. Personer med et quasierotisk forhold til deres dej aftvinger max respekt her fra bloggen. Filmen er lavet af Liza de Guia fra Food Curated, en side der for øvrigt er […]

Spis brød til

“Bare rolig, brød er kun det halve liv.” Jeg tror, det er Jørn Ussing Larsen fra Aurion Bageri, der er kommet med denne fantastiske udtalelse. Mindre fantastisk er det, at langt hovedparten af brødet, man kan købe i bagere og supermarkeder herhjemme, er så ufatteligt ringe. Blegt og ligegyldigt, uden tekstur i krummen eller sprødhed i skorpen, næringsfattig og […]

Heston gør livet lettere

Den britiske mesterkok Heston Blumenthal er jo ikke ligefrem berømt for sine enkle og hurtige opskrifter, velegnede til børnefamilien efter en lang arbejdsdag. Med hans serie In Search of Perfection kunne man måske endda næsten beskylde ham for at gøre sig umage for at få opskrifterne så komplicerede som muligt, selvom det selvfølgelig alt sammen er i den […]