Posted on 30. juli 2009, 13:55, by Godtsulten, under
Opskrifter.
På en af de få varme sommerdage, der har været her de sidste par uger, fandt jeg på denne variation over den spanske klassisker. Og selvom det danske sommervejr måske ikke i øjeblikket helt lægger op til iskolde supper, så smager den altså ret godt…også selv om det er lidt gråt udenfor. Fennikelgazpacho (4-6 pers.) […]
Der er masser af blåbær i handlen, og det er også sæson for nye danske fennikel, lækre sprøde og smækfyldt med anis. Blåbær og lakrids passer godt sammen, som denne enkle salat er et glimrende eksempel på. Servér f.eks. med svin eller som her et flot stykke tun. Tun med fennikelsalat og blåbær (2 pers.) 400 g frisk tun […]
Jeg synes sjældent, man støder på rigtigt gode salater. Alt for ofte er det de samme to-tre grøntsager (agurk, tomat, rød peber) der blandes sammen med en kønsløs iceberg og får sjasket en anonym olie- eddikedressing over sig. Og når det går helt vildt for sig, er der måske kastet lidt oliven eller pinjekerner i. Måske har Claus […]
Dette er en af mine seneste opfindelser en dag, hvor det skulle gå lidt hurtigt. Courgettecremen kan fint gemmes til næste dag og f.eks. bruges i en sandwich med lidt pølse eller et par skiver lammekød, hvis du laver mere end bare et par koteletter. Lammekotelet med courgettecreme (2 pers.) 2-4 lammekoteletter 1 grøn courgette […]
Posted on 11. juli 2009, 20:44, by Godtsulten, under
Opskrifter.
I et forsøg på at finde et alternativ til de sædvanlige oliven, der ofte bliver budt på som snack, når man har gæster, har jeg i de sidste par uger eksperimenteret lidt med at sylte grøntsager. De her gulerødder blev særdeles velykkede og fungerer perfekt, f.eks. sammen med et par skiver god pølse, enten som snack eller som en enkel […]
Fiskerbyen Sète, er en af hovedleverandørene af fisk og skaldyr til hele Sydfrankrig, og på det overdækkede marked midt i byen kan man købe fisk, skaldyr, østers, muslinger, snegle etc. til helt uhyrligt lave priser. Er man i nærheden kan det varmt anbefales. Efter at have spist friske østers på et af de små spisesteder på markedet […]
Posted on 7. juli 2009, 22:57, by Godtsulten, under
Opskrifter.
Der har været tavst på bloggen de sidste tre uger, men masser af aktivitet i køkkenet. Ikke det sædavnlige i København, men et lånt et i en lækker lejlighed i byen Lattes lidt uden for Montpellier i Sydfrankrig, hvor der er blevet holdt ferie og svælget i det fabelagtige udbud af fødevarer. Foie gras er måske en af de […]