Det er som om, at fransk mad er ved at få en renæssance, både herhjemme og ude omkring i verden. Her tænker jeg ikke på den forfinede haut cuisine, der satte nye standarder for mikroskopiske serveringer, men det ligefremme, veltilberedte, bredtfavnende og ofte let rustikke bistrokøkken, der stadig gør Frankrig til et af de mest interessante rejsemål […]
Det er ikke kun i klassiske sportsgrene som bordtennis, boksning og badminton, at danskerne klarer sig godt for tiden. Også når det kommer til at grovæde kød, kan vi bryste os af at være helt fremme i førertrøjen, ikke den gule vel at mærke, men den grisefarvede. For som man kan læse i artiklen her fra The Guardian er Danmark […]
Jeg har tidligere eksperimenteret mig frem til en velfungerende pastinaksuppe, der også kom med i min kogebog Grønne Sager. I bogen blev den serveret med flamberede kantareller, hvilket bestemt ikke er at foragte, men de lækre blommer, der er at få alle vegne for tiden, fik mig til at gå af utrådte stier. Og det er […]
Ok, den var måske lidt tyk, men den er nu god nok. Med den netop udkomne Ingeborg Suhr MAD vil de fleste kunne bevæge sig ud i køkkenet og føle sig helt trygge ved, at med med denne bog ved siden, vil de kunne fremstille velsmagende og veltilberedt mad og få svar på stort set alle de spørgsmål, der måtte dukke […]
Det er ikke fordi, min mormor har lært mig at lave mad, men hun har skabt en række smagsminder, der er blevet hos mig som en hukommelse af velsmag og tryghed. Mange af disse retter har jeg forsøgt at genskabe, da jeg selv begyndte at lave mad. En af dem er en enkel appelsinlagkage, jeg nu har lavet til […]
Det burde selvfølgelig være spaghetti, men de mindste kan godt have lidt svært med den lange pasta, så her er den skiftet ud med den mere ergonomiske penne. Og så må man bare kysse, når man er færdig med at spise. Penne med tomatsauce og kødboller (2 pers.) 2-3 pølser 300 g penne 1 lille løg […]
Sæsonen for de rigtig gode danske, økologiske sukkermajs er ved at være slut, men du kan stadig lige nå det. Der er ikke så mange der ved det, og endnu færre der har prøvet, men friske økologiske majskolber kan fint spises rå hele. Alternativt kan man skære de rå kerner af kolberne og bruge dem i […]
Det blev bemærket, at Gordon Ramsay ikke længere var at finde med nogle af sine mange restauranter på dette års liste over verdens 50 bedste restauranter. Samme liste, hvor Noma som bekendt har fået en imponerende tredjeplads. Gordon Ramsay er en af de få kokke i verden, der både forsøger at drive et kæmpe restaurant-emperie, bestående […]
Posted on 2. september 2009, 10:47, by Godtsulten, under
Opskrifter.
Rød spidskål, gulerødder i alle farver, rå majskolber der drev af sødme og saft, rødbedesmoothie og mindst et par tusinde små velsmagende snacktomater. Der blev langet mange forskellige grøntsager og lækkerier over disken på Grøntsagsfestivalen, lørdag den 29. august på Halmtorvet. Selv fik jeg blandt andet delt en hel del snacktomater ud, der blev serveret i tre forskellige versioner – med […]