Jeg kan godt lide den franske tradition med at spise flere retter ved aftensmåltidet. Derfor er jeg begyndt såvidt muligt også at servere en lille dessert hver aften. Men en dessert skal selvfølgelig også helst være sund, specielt når der også er børn, der skal spise med. Og hvis man gør lidt ud af det, kan […]
Selvom de frosne ærter fint kan bruges i alle mulige sammenhænge, som suppe, puré og mos, så er de helt friskbælgede altså klart bedst, når de skal spises hele. Og nu hvor de friske italienske lige er kommet på markedet, er det svært ikke at lade sig friste. De danske kommer først lidt senere. Ærter skal stort set […]
Du kender sikkert begrebet at pochere fra pocheret æg, teknikken hvor man slår et æg direkte ud i vand, der er lige under kogepunktet, og lader det “koge” færdig, indtil hviden er stivnet og omslutter blommen. Men begrebet og teknikken kan bestemt også bruges med andre fødevarer og med rigtig gode resultater. Så når der […]
Med sin kogebog Aamanns til frokost, giver kokken Adam Aamann-Christensen den danske smørrebrødstradition en særdeles tiltrængt vitaminindsprøjtning. Siden smørrebrødet en gang i begyndelse af firserne led, hvad der bedst kan betegnes som druknedøden under et bjerg af nitritpumpet købe-pålæg, slatten iceberg, salatmayonnaise fra spand og vildfarne appelsinskiver, har det set skidt ud for det, der ellers burde […]
Du har uden tvivl hørt om Twitter, men har du også hørt om Twecipes? Twecipes er et nyt begreb, sammensat af ordene Twitter og recipes (opskrifter), der dækker over en stigende trend blandt brugerne af Twitter, hvor man skriver ultrakorte madopskrifter inden for de 140 tegn en Twitter besked kan fylde. Og det er ikke bare ingredienslister, men hele […]
I påsken blev der også tid til at finde røgeovnen frem og genoptage eksperimenterne med at røge. Sidste sommer købte jeg en lille røgeovn hos Danish Outdoor, modellen fører de, såvidt jeg kan se, ikke længere, men den er ret praktisk med to spritbrændere og indbygget termometer i låget. Helt let er det dog ikke. […]
En af tidens bemærkelsesværdige figurer inden for madverdenen er Homaro Cantu, køkkenchef og indehaver af restauranten Moto i Chicago. Cantu følger i sporet på Adrià og Blumenthal (og Herman på dem og ham) med en dekonstruerende tilgang til klassikere, der bliver ført i helt og aldeles nye retninger. Men Cantu er på alle måder sin egen. Jeg læste første gang om ham […]
Min mor havde købt kæmpe hvide asparges på Marché Forville i Cannes om formiddagen og ankom med de imponerende stængler kort før spisetid. Hvem der dog bare havde et fransk marked lige uden for hoveddøren! Imellemtiden havde jeg fundet en opskrift af Claus Meyer på grillede hvide asparges med rygeostcreme og ramsløg. Og da jeg tilfældigvis havde friske ramsløg i […]
Her er en interessant artikel fra New York Times af Harold McGee om, hvordan man kan lave sin egen yoghurt og creme fraiche. Hvis navnet Harold McGee ikke siger dig noget, så er han en af de vigtigste videnskabelige personer bag det, der i dag bliver kaldt molekylær gastronomi og forfatter til murstensværket On Food and […]
I påskeferien fik jeg endelig mulighed for at hoppe med på birkesaftbølgen. Altså ikke bare at købe en dyr flaske i en delikatessebutik, men at tappe min egen gratis saft direkte fra kilden, i dette tilfælde birketræer ved svigerforældrenes sommerhus i Rågeleje. Jeg havde bestilt udstyr hos Birkesaft.dk og modtog efter et par dage to […]