Nordisk tapas 4
Her er en vegetarversion af de nordiske tapas, jeg har rodet med her på det sidste.
Den sprøde spidskål, der har sæson lige nu, er for mig en af årstidens store delikatesser. Og den er faktisk bedst tjent ved at blive serveret helt rå, eller alternativt dampet ganske få minutter. Som i de tidligere tapas, jeg har lavet, er der også gået røg i den her. Denne gang i form af en blød creme rørt på fynsk rygeost.
Revet spidskål med rygeostcreme og ristet boghvede (4 pers.)
12 små stykker ristet rugbrød
Et lille hjørne spidskål
1 spsk olivenolie
1 spsk æbleeddike
3 spsk rygeost
Sødmælk
Dild
Boghvedekorn
1 spsk olivenolie
Havsalt og friskkværnet peber
Varm en lille pande op. Kom 1 spsk olivenolie på og 3-4 spsk boghvedekorn på. Rist ved høj varme i ca. 30 sekunder, hæld kornene på et stykke køkkenrulle og drys med lidt salt.
Spidskål skæres så tyndt som overhovedet muligt. Tæt på den tyndeste indstilling på mandolinjernet og ellers er vi ude i en gang seriøs knivarbejde. Her fungerer det overhovedet ikke med grove stykker kål. Vend kål med olivenolie, æbleeddike, salt og peber.
Rygeost piskes glat og en anelse mere flydende med lidt sødmælk og smages til med salt og peber. Kom massen op i en lille frostpose, pres den ned i det ene hjørne, slå knude på og læg på køl, hvis de små anretninger ikke skal laves med det samme.
Læg det ristede rugbrød på en stort spækbræt og fordel lidt af spidskålen på hvert stykke brød. Klip et lille hul i hjørnet af frostposen og sprøjt en klat rygeostcreme oven på hvert stykke. Pynt med ristet boghvede og friskplukket dild.
Hvor ser det lækkert ud – jeg er VILD med rygeost :-)
Jeg har sat dig på min blogroll – flot side du har…….
Mange hilsner
Birthe/Newyorkerbyheart
Tak.
Så vil jeg da straks gøre det samme…
Hilsen
Rasmus
Nøøj, det ser lækkert ud Rasmus. Endnu mere inspiration er bare skønt.
Du er hermed smidt på inspirationslisten :-)
God torsdag til dig
/kristian
Tusind tak, Kristian…og fedt at kunne inspirere. :-)
Har også smidt et link til dig på siden. Spændende læsning med dine texturas eksperimenter…
Hilsen
Rasmus