Heldigvis har jeg det med at glemme, hvor irriterende det er at pille fjordrejer. Heldigt, fordi de altså smager sindssygt godt. Puritanerne mener, at de bør serveres, som de er blot med lidt citronsaft. Men jeg ser det nu som en glimrende anledning til at piske en god mayo sammen. Og så er det da […]
Umiddelbart hører jeg på ingen måde til i målgruppen for havebøger. Men Anemette Olesens senest bog Krydderurter er altså undtagelsen, der bekræfter reglen. For efter at have læst om nogle af de mange krydderurter, som det lille opslagsværk behandler, er jeg pludselig begyndt at pusle lidt mere om min citronbasilikum og rosmarin i vindueskarmen. Jeg […]
Tags:
altankasse,
Anemette Olesen,
basilikum,
estragon,
have,
havebøger,
kørvel,
krydderurter,
Noma,
sommerhus,
vilde urter,
vindueskarm No Comments |
Read the rest of this entry »
Selvom jeg bestemt går ind for, at man prøver at spise efter årstiden, er det her i april måned, altså svært ikke at lade sig friste af de nye råvarer, der finder vej op fra Sydeuropa. Tag nu bare de nye ærter fra Italien, der er begyndt at dukke op. Og hvad gør man så, […]
Er du indehaver af en iPhone og står du dagligt med håret i køledisken, når du skal forsøge at finde på aftensmad, så må denne nye app vist lige være noget for dig. Det er den monumentale bestseller af en kogebog How to Cook Everything af New York Times journalisten Mark Bittman, der nu er […]
Raw Food bølgen siger mig ikke noget. Faktisk tror jeg ikke på den. Eller rettere, jeg tror, at det er forkert, når de såkaldte Raw Foodies hævder, at det er sundere udelukkende at spise rå mad. Et af de argumenter, der bliver fremført for, at raw food skulle være særligt sundt, er, at enzymer i […]
Tags:
æbleeddike,
blomkål,
enzymer,
fordøjelsessystem,
gulerod,
hverdagsmad,
Mandolinjern,
olivenolie,
Opskrift,
råkost,
ramsløg,
Raw Food,
Smag 3 Comments |
Read the rest of this entry »
Der er vist ingen tvivl om, at der i øjeblikket er rigtig mange ekstremt dygtige danske kokke. Alligevel oplever jeg, at det er meget få, om hvem man kan sige, at de virkelig har skabt sig en personlig stil, en stil der skiller dem ud fra alle andre. Umiddelbart kan jeg kun komme i tanke […]
Posted on 15. april 2010, 22:38, by Godtsulten, under
Anbefaling.
Hvis du også utålmodigt går og venter på, at Torvehallerne bliver færdige, så tillad mig at gøre opmærksom på et på mange måder meget mere modigt og beundringsværdigt projekt: Din Baghave. Det er de to ildsjæle Christopher Melin og Mette M. Helbæk, der har fået den særdeles prisværdige idé at hjælpe alle os københavnere med […]
Tags:
biodynamisk,
Christopher Melin,
Din Baghave,
grønthandler,
grøntsager,
København,
lokalt producerede grøntsager,
Mette M. Helbæk,
økologisk,
Victor Borge Plads,
Weinerei No Comments |
Read the rest of this entry »
Så er det endelig ved at blive forår, og man kan så småt begynde at pakke gryderetterne ned sammen med vintertøjet og stille på loftet. Her er en god overgangsret til de lysere tider, hvor de sprøde, salte brasekartofler lige giver et element af comfort food til en ellers frisk og sprød salat. Røget makrel […]
Der var mange, der beklagede og undrede sig, da Jens Vestergaard Jensen for 1½ år siden lukkede Luns, det særdeles populære spisested, der holdt til på Øster Farimagsgade, hvor Aamans nu har sin lille bistro. Men lige som med hans tidligere restaurant Ensemble, så kan han tilsyneladende godt lide at trække sig, mens legen er […]
Personligt synes jeg, at der gået lige lovlig meget festoriginal over Price brødrene og deres program, specielt efter at de er rykket over på DR1, men jeg kan da godt sætte pris på den positive stemning omkring madlavning, som de tilsyneladende får spredt ude i de små hjem. Selvom Price-brødrenes madstil i højere grad lægger […]