Archive for august 2010

Grønne hyldebær og fejlens sociale potentiale

Lørdagens store madbloggersymposium var præget af en lang række interessante indlæg og mange gode råd om, hvordan man gør sin blog mere læseværdig. Der var nu én pointe fra blogeksperten Trine-Maria Kristensen, som jeg særligt hæftede mig ved. “Skriv om dine fejltagelser” forklarede hun, “og spørg i dine indlæg om der er nogen, der kan […]

madbloggen holder konfirmation

Den danske madblog fejrede i dag sig selv på det første Madbloggersymposium nogensinde. Det kan måske føles sådan, men det er faktisk ikke længe siden, at de første danske madblogs dukkede op på nettet. Siden da, har mange forsøgt at afskrive den og erklæret den død af den ene eller anden frygtet børnesygdom, som Facebook […]

Hvad sker der for dig København?

Når man fornylig har tilbragt tre uger i Frankrig og væltet sig i et hav (pun intended) af fisk, muslinger, østers, jomfruhummer, vilde rejer, krabber og alt hvad ens maritime hjerte ellers kan begære, så kan man jo godt gå hen og blive lidt nedslået – omend ikke overrasket – over det ualmindeligt pauvre udbud […]

Fiskefrikadeller og blandet baghave

Jeg har fornylig beklaget mig over, hvorfor det dog ikke kan lade sig gøre at fragte nogle af alle de gode grøntsager, der produceres rundt omkring på Sjælland, ind til hovedstaden. Og jeg har også omtalt Din Baghave, som jo lige præcis har fået den gode idé at alliere sig med nogle Sjællands bedste økologiske […]

Nakkefilet i sensommerklæder

Den hele nakkefilet eller udskåret i nakkekoteletter er glimrende kød, både er billigt og smagfuldt. På grund af kødets fedtmarmorering bliver det ikke så let tørt ved tilberedning, hvilket også gør det velegnet til grillen, hvor det bestemt heller ikke tager skade af en BBQ marinade. Her er det dog stegt helt enkelt med lidt […]

Jambon de Bayonne

Den spanske Jamón serrano og italienske Prosciutto di Parma er efterhånden blevet hverdagskost herhjemme. Men der fremstilles selvfølgelig også exceptionelt gode skinker andre steder, for eksempel i Frankrig der især er stolte af deres Jambon de Bayonne, en saltet og luftørret skinke, der uden problemer kan måle sig med de andre, men tilgengæld på ingen […]

Solbærsalat

En af de helt store glæder ved at bevæge sig ud i sommerlandet er alle de små lokalproducenter af grøntsager og andre lækkerier, man støder på. Produkter af højeste kvalitet, der bliver dyrket under 100 km fra København, men som desværre så sjældent finder vej ind til byen, hvor vi så i stedet må stå […]

Østers

Jeg serverede og smagte fornylig limfjordsøsters for første gang. Og jeg må sige, at det er nogle af de allerbedste østers jeg nogensinde har smagt. De eneste, der måske kan komme op på siden af dem, er Bouzigues østers, der i stor stil “dyrkes” i Thau etangerne ikke langt fra den lille by Lattes, hvor […]

Spaghetti med havtaskekæber

Treenigheden hvidløg, tomat og persille går man sjældent galt i byen med. Heller ikke med en fire-fem havtaskekæber og lidt spaghetti. Spaghetti med havtaskekæber (2. pers) 200 g havtaskekæber 6 små gule tomater 6 små røde tomater Et par stilke bredbladet persille 1 fed hvidløg ½ dl hvidvin Smør Havsalt og friskkværnet sort peber 200 […]

Navarra asparges 2

De hvide asparges fra Navarra, som jeg nævnte i sidste indlæg, kan selvfølgelig også spises lige som de er fra glasset. Og det med stor nydelse, selvom du måske tænker…Hmm, dåseasparges? Men den er god nok…de er rigtig lækre. Og det skader selvsagt heller ikke at give dem selskab af andre lækkerier. Prøv for eksempel […]