Spaghetti med havtaskekæber
Treenigheden hvidløg, tomat og persille går man sjældent galt i byen med. Heller ikke med en fire-fem havtaskekæber og lidt spaghetti.
Spaghetti med havtaskekæber (2. pers)
200 g havtaskekæber
6 små gule tomater
6 små røde tomater
Et par stilke bredbladet persille
1 fed hvidløg
½ dl hvidvin
Smør
Havsalt og friskkværnet sort peber
200 g pasta
Træk den grå hinde af havtaskekæberne og del hver kæbe i 3-4 mundrette stykker. Krydr med salt og peber. Varm lidt olivenolie op på en pande og steg fisken i ca. 1 minut på hver side. Kom hvidløget, snittet Goodfellas thin, med på panden sammen med de halverede tomater. Svits i ca. 30 sekunder og hæld så vinen på. Lad vinen koge ind et øjeblik. Sluk for varmen og kom en god klat smør på sammen med den finthakkede persille. Vend rundt indtil smørret er smeltet, smag til med salt og peber og servér med det samme ovenpå rygende varm spaghetti kogt i 2 l vand med 20 g salt.
Kan også også serveres uden pasta som en forret.
Havtaskekæber er bare en gudespise, og denne sommerpasta lyder meget lækker :-)
Tak. Og enig, havtaskekæber er virkelig en lille lækkerbisken… :)
Jeg troede lige det var kammuslinger da jeg så billedet :)
De ville sikkert også gøre sig godt i retten.
Jeg har aldrig smagt havtaskekæber, det må jeg da prøve en gang, for det ser godtnok lækkert og simpelt ud.
Jeg godt se ligheden, men smag og konsistens er en lidt anden end kammuslinger.
Men ja, de ville også passe fint ind her…omend de nok skulle have endnu mindre tid…
Rasmus
Jeg er helt solgt til havtaskekæber, må ud og finde nogen…..
Mange hilsner
Birthe
Ja, desværre ikke noget man støder så tit på herhjemme…men det burde da være muligt…
Kan så da lige fortælle, at metro, sluseholmen København, har havtaskekæber i deres fiske-afdeling som fast sortiment, så der kan man stort set altid finde friske kæber.