Nakkefilet i sensommerklæder

Den hele nakkefilet eller udskåret i nakkekoteletter er glimrende kød, både er billigt og smagfuldt. På grund af kødets fedtmarmorering bliver det ikke så let tørt ved tilberedning, hvilket også gør det velegnet til grillen, hvor det bestemt heller ikke tager skade af en BBQ marinade.

Her er det dog stegt helt enkelt med lidt citronsaft og serveret med blandet frugt og grønt.

Nakkefilet med majs, nektarin og løg (4 pers.)

½ kg nakkefilét
4 majskolber
4 nye løg
2 nektariner
Persille
Citron
Havsalt og friskkværnet sort peber

Skær fileten ud i en tre-fire koteletter. Krydr godt med salt og lad stå et øjeblik. Gerne en halv time eller længere, hvis der er tid. Steg dem ved god varme i lidt olie til de svagt lyserøde i midten.

Majskolberne skrælles, lægges i kogende, saltet vand og koges i ca. 8 minutter. Løgene halveres og steges sammen med grisen i 3-4 minutter på hver side. Nektarinen skæres ud i passende stykker. Løft kødet af panden, del eventuelt i mindre stykker, dryp med citronsaft og krydr med friskkværnet sort peber.

Servér sammen med frugt, grønt og lidt friskplukket persille.

4 Comments

  1. Lone Andersen siger:

    Meget, meget lækkert!

    Venligst Lone, der aldrig når til at forstå, at en almindelig svinekam ofte vinder over nakken;)

  2. Godtsulten siger:

    Tak Lone…og nej, der er meget der kan være svært forstå, når det kommer til mad og fødevarer…men som regel er det vel bare uvidenhed…

    Rasmus

  3. Det ser virkelig lækkert ud :-D Jeg kender få – eller ingen – andre madbloggere der anretter så smukt som dig…..

    Mange hilsner
    Birthe

  4. Godtsulten siger:

    Jamen dog Birthe…tak for de pæne ord.

Leave a Reply