Østers

Jeg serverede og smagte fornylig limfjordsøsters for første gang. Og jeg må sige, at det er nogle af de allerbedste østers jeg nogensinde har smagt. De eneste, der måske kan komme op på siden af dem, er Bouzigues østers, der i stor stil “dyrkes” i Thau etangerne ikke langt fra den lille by Lattes, hvor jeg har holdt sommerferie de sidste par år.

En del af fornøjelsen her, skyldes selvfølgelig også, at man kan få dem fuldstændig friske og ekstremt billigt. På det lokale marked gik de for 2,80 € kiloet.

Jeg kan godt lide at komme noget ovenpå østers, når jeg serverer dem rå. Noget de utrænede østersspisere som regel sætter pris på, da østersenes særlige konsistens får lidt modspil og samspil.

Den mest enkle version er denne, hvor croutonerne tilfører en behagelig gang knas.

Østers med crutoner, persille og citronskal

Østers
Baguette, gerne daggammel
Persille
Olivenolie
Citron
Peber

Skær små tern af daggammelt baguette og rist dem gyldne og sprøde i olivenolie. Når de er klar vendes et par spiseskefulde meget finthakket persille med på panden og der krydres med friskkværnet sort peber. Vend croutonerne op på fedtsugende papir.

Riv citronskallen meget fint. Åben østersene, skær dem fri, men pas på at bevare al saften i skallen og tjek, at der ikke ligger skalstykker nede i saften. Er man usikker, kan man hælde østersene med saft igennem en si, hælde saften tilbage og lægge østersene forsigtigt op igen. Anret på et fad, enten med knust is eller sølvpapir, så de ikke vælter og al saften løber ud.

Sekundet inden servering, dryppes der med lidt citronsaft og drysses croutoner og citronskal.

2 Comments

  1. Åh, hvor ser det godt ud :-D

    Mange hilsner
    Birthe

  2. Godtsulten siger:

    Tak Birthe,

    De gled også lige ned…ledsaget af lidt lokale bobler… :-)

Leave a Reply