Mad på legepladsen

En af tidens bemærkelsesværdige figurer inden for madverdenen er Homaro Cantu, køkkenchef og indehaver af restauranten Moto i Chicago.

Cantu følger i sporet på Adrià og Blumenthal (og Herman på dem og ham) med en dekonstruerende tilgang til klassikere, der bliver ført i helt og aldeles nye retninger.

Men Cantu er på alle måder sin egen. Jeg læste første gang om ham for nogle år siden, da han havde ombygget en printer til at kunne udskrive restaurantens menukort på spiseligt papir med antydninger af de enkelte retters smag i selve ordene.

Men som dette vanvittige indblik i hans køkken viser, så er han virkelig en Ole Opfinder, der også gerne vil gøre noget godt for verden. Jeg er vild med hans lille “polymer dish,” der muligvis kunne forandre den måde, vi laver mad på. Hatten af.

Leave a Reply