Hverdagsmad – Yoghurt med mango og blåbær

Jeg kan godt lide den franske tradition med at spise flere retter ved aftensmåltidet. Derfor er jeg begyndt såvidt muligt også at servere en lille dessert hver aften.

Men en dessert skal selvfølgelig også helst være sund, specielt når der også er børn, der skal spise med. Og hvis man gør lidt ud af det, kan den uden problemer skabe mindst lige så meget glæde, som en klat is eller andre mere usunde ting.

Her er min seneste hverdagsdessert:

Yoghurt med mango og blåbær (3 personer)

½ mango
15 blåbær
Sødmælks yoghurt naturel

Blend mangoen til en fin puré med en stavblender. Du kan evt. smage den til med en tsk. rørsukker, men det burde ikke være nødvendigt. Kom puréen i små glas. Fyld langsomt glasset næsten helt op med yoghurt. Blåbær på toppen.

Med hensyn til valget af yoghurt, så foretrækker jeg den lavet på sødmælk, da smagen er mere cremet og frisk og ikke så sur som de fedtfattige versioner. Men det afgør du selvfølgelig selv. Du bør dog forsøge at vælge en naturel, da de andre indeholder ret store mængder sukker. Og hvis du vil have den lidt sødere, er det bedre, selv at røre lidt sukker i. Det knaser også lækkert.

Leave a Reply