Byd bakterierne indenfor

Her er en interessant artikel fra New York Times af Harold McGee om, hvordan man kan lave sin egen yoghurt og creme fraiche.

Hvis navnet Harold McGee ikke siger dig noget, så er han en af de vigtigste videnskabelige personer bag det, der i dag bliver kaldt molekylær gastronomi og forfatter til murstensværket On Food and Cooking: The Science and Lore of the Kitchen.

McGee har lavet sin egen yoghurt ca. en gang om ugen i over ti år. Pricinppet er enkelt og magen til det, man kender fra bagning med surdej. Man opdyrker en bakteriekultur, hælder den i opvarmet mælk og i løbet af nogle timer har bakterierne gjort hele arbejdet for dig og skabt yoghurt, der er klar til at spise.

Inden man kaster sig over den, tager man en lille portion fra til næste gang, og når yoghurten så er spist, bruger man den gemte portion til at gentage tricket. Det er ikke bare billigere, men skulle også være en hel del mere velsmagende.

Det må straks prøves. Her på kanten af afgrunden handler det om at blive selvforsynende.

2 Comments

  1. cyclone bill siger:

    Hvor sejt! Glæder mig til at høre hvordan det går – selv tror jeg lige jeg afventer dine erfaringer :-)

  2. admin siger:

    Skal nok vende tilbage med update, når den første yoghurt er klar.

Leave a Reply