Hverdagsmad – Lammekotelet med courgettecreme

Dette er en af mine seneste opfindelser en dag, hvor det skulle gå lidt hurtigt. Courgettecremen kan fint gemmes til næste dag og f.eks. bruges i en sandwich med lidt pølse eller et par skiver lammekød, hvis du laver mere end bare et par koteletter.

Lammekotelet med courgettecreme (2 pers.)

2-4 lammekoteletter
1 grøn courgette
1 fed hvidløg
½ citron
Bredbladet persille
Olivenolie
Havsalt og friskkværnet sort peber

Skær courgetten i tern og svits let i lidt olivenolie i en 5-7 minutters tid. Det må gerne få en lille smule farve hist og her, men heller ikke mere.

Kom op i et blenderbæger. Kom det pillede fed hvidløg ved sammen med tre strimler citronskal skrællet med en kartoffelskræller, bladene af 3 stængler persille og lidt salt og peber. Blend omhyggeligt og spæd evt. op med lidt ekstra olivenolie og smag til med citronsaft om nødvendigt og salt og peber.

Koteletterne krydres med salt og peber og steges på hver side i ca. tre minutter på hver side. Læg koteletterne på tallerkner sammen med en god klat courgettecreme. Kom lidt citronsaft og lidt finthakket persille over kødet og servér med brød.  

Leave a Reply