Sund snack – syltede gulerødder

I et forsøg på at finde et alternativ til de sædvanlige oliven, der ofte bliver budt på som snack, når man har gæster, har jeg i de sidste par uger eksperimenteret lidt med at sylte grøntsager.

De her gulerødder blev særdeles velykkede og fungerer perfekt, f.eks. sammen med et par skiver god pølse, enten som snack eller som en enkel forret. Min ældste knægt på snart 3 har også spist dem med stor vellyst.

Syltede gulrødder

Gulerødder
Groft havsalt
Olivenolie
Sherryeddike
Hvidløg (kan udelades)

Find et passende tomt sylteglas med låg, vask det og skold med kogende vand. Jeg lavede de her i et lille olivenglas, så der var kun plads til 2 gulerødder, der blev skrællet og hver delt i 8 “tændstikker”.

Kom gulerødderne i glassset med ½ tsk groft salt. Låg på og ryst, så saltet fordeler sig. Hvis du laver en større mængde, hvilket godt kan anbefales, skal der muligvis bruges lidt mere salt. Stil glasset i køleskabet og lad stå i 24 timer.

Hæld det vand ud, der har samlet i glasset, og kom i stedet 2 spsk. olivenolie og 1 spsk sherryeddike, eller hvad du nu har ved hånden, i glasset sammen med 1 fed hvidløg, skåret i meget tynde skiver. Igen skal der måske justeres alt efter mængde. Kom igen i kølseskabet og lad stå i 24 timer.

Burde uden problemer kunne holde sig i mindst en uges tid. Mine fik dog slet ikke lov til at stå så længe.

One Comment

  1. Thanks for the good writeup. It in reality was once a enjoyment account it. Look advanced to more delivered agreeable from you! By the way, how could we communicate?

Leave a Reply