Foie gras med balsamicoglace

Der har været tavst på bloggen de sidste tre uger, men masser af aktivitet i køkkenet. Ikke det sædavnlige i København, men et lånt et i en lækker lejlighed i byen Lattes lidt uden for Montpellier i Sydfrankrig, hvor der er blevet holdt ferie og svælget i det fabelagtige udbud af fødevarer.

Foie gras er måske en af de mest upopulære råvare i verden – og jeg kan såmænd også godt forstå modstandernes antipati – men det smager bare så afsindigt godt, at jeg ikke kan sige nej. And when in Rome…

Jeg foretrækker klart foie gras terrine frem for den stegte version, og da jeg i den lokale Carrefour gik forbi det kæmpemæssige udvalg af forskellige dåser og glas med foie gras, var der intet at gøre.

Jeg kan godt lide, at servere den helt enkelt med bare lidt indkogt balsamicoglace, der både giver et lidt syrligt og sødt modspil til den fede foie gras.

Foie gras med balasmicoglace (2 pers.)

1 dåse foie gras (ca. 125 g.)
2 dl balsamico
Havsalt og friskkværnet sort peber
Brød

Kog balsamico ind til halvdelen og køl ned. Tegn med lidt glace på to tallerkener. Del foie gras’en i to og læg på. Drys havsalt og friskkværnet sort peber oven på foie gras’en og rundt på tallerkenen. Servér med et godt surdejsbrød.

3 Comments

  1. thea siger:

    Det vil jeg prøve på lørdag når jeg får gæster – heribalndt en franskmand :)

  2. Godtsulten siger:

    Det kan du roligt gøre. :-)

    Hvis du vil gøre den endnu mere sofistikeret, kan du også prøve at drysse hindbærstøv ud over foie gras’en og lægge et frisk ærteskud med på tallerkenen. Hindbærstøv laves ved at knuse frysetørrede hindbær helt fint i en morter. Eneste problem kan være at finde de frysetørrede hindbær. De har dem i Inco, men det kræver jo et særligt kort. Hvis du ikke selv har et, kender du måske nogen, der har…

  3. […] du bare heller ikke kan lade være med at lade dig friste en gang imellem, så kan du her finde opskriften på en af de mest enkle måder at servere sagens omdrejsningspunkt på. Dette indlæg blev […]

Leave a Reply