Gambas sauvages

Fiskerbyen Sète, er en af hovedleverandørene af fisk og skaldyr til hele Sydfrankrig, og på det overdækkede marked midt i byen kan man købe fisk, skaldyr, østers, muslinger, snegle etc. til helt uhyrligt lave priser. Er man i nærheden kan det varmt anbefales.

Efter at have spist friske østers på et af de små spisesteder på markedet vendte familien og jeg hjem med en stor tunbøf på 600 g og disse tre enorme vilde rejer eller gambas savauges der til sammen vejede næste 350 g.

Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Halekødet var nærmest på størrelse med en lille hummer. 1 og maks 2 er rigeligt som forret pr. person.

Opskriften her er den mest kærlige behandling, man kan give rejer af denne størrelse, men kan selvfølgelig også fint bruges til de noget mindre såkaldte kæmperejer, der er tilgængelige i Danmark.

Gambas sauvages (2 pers.)

3 gambas sauvages eller 6-8 kæmperejer
Bredbladet persille
1 fed hvidløg
½ rød chili eller cayennepeber
Havsalt og friskkværnet sort peber
Olivenolie

Varm en stor pande op over høj varme. På med lidt olivenolie og så op med rejerne. Lad dem stege i 1-3 minutter på hver side, alt efter størrelse, og kom så finthakket hvidløg, persillle og chili eller et letdrys cayennepeber med på panden og vend godt rundt i 30 sekunder. Krydr med havsalt og sort peber og servér med det samme med brød til at dyppe i olien.

Husk at sut på skallerne og hovedet. Her sidder en masse smag. Det skal være messy.

Leave a Reply