Boquerones

Boquerones er en fantastisk delikatesse, der kan findes på hver en spansk tapasbar. Det er små rensede ansjosfileter, der er marineret i eddike. Smagsmæssigt har det altså intet tilfælles med de salte ansjoser, der tit anvendes i det italienske køkken, men minder i virkeligheden mere om klassiske danske marinerede sild, dog ikke nær så fede eller søde i smagen.

Af en eller anden grund er de nærmest umulige at opdrive her i landet. Det eneste sted jeg nogensinde har set dem her i Danmark er i Løgismose butikken på Nordre Tolbod.

Jeg er vild med boquerones. De er perfekte som en enkel, men delikat lille forret til terrassen. De små ansjoser lægges blot op på en tallerken eller fad og drysses med 1 fed meget finthakket hvidløg, finthakket persille, friskkværnet sort peber og lidt olivenolie. Servér med brød og iskold fino.

Når de nu er så svære at finde herhjemme, kan man selvfølgelig også kaste sig ud i selv at marinere dem. Her er en opskrift. Jeg har ikke prøvet det, men det er nok lidt af et pillearbejde at udbene de små fisk.

Leave a Reply