En hvid chokoladeløgn

Den her hvide chokoladeganache smager så godt, at man tror, det er løgn. Det er en dessert, jeg har udviklet på over nogle gange, men nu tror jeg, at den er ved at være der. De danske blåbær smager bedst, men ganachen kan friste i en grad, så man bliver lokket til sydamerikanske varianter uden for sæsonen.

Isen, som jeg før har skrevet om, er fra Svaneke Ismejeri, og selv hvis jeg havde en ismaskine, er jeg ikke sikker på, at jeg ville kunne gøre det bedre end den her. Det er en af mine absolutte favoritter på det danske marked.

Hvid chokoladeganache med blåbæris, blåbær, havreknas og estragon (6 pers.)

1 bg blåbæris med stjerneanis
1 bk blåbær
2 stilke estragon

Hvid chokoladeganache
200 ml piskefløde
50 g smør
200 g hvid chokolade

Hæld fløden i en lille gryde, bring den i kog og lad den småsimre et minuts tid. Hak chokoladen fint, kom det i en skål og pisk stille og roligt fløden ind i chokoladen indtil den er helt smeltet. Skær smørret i terninger og pisk dem i chokoladen, indtil du har en glat creme. Køl ned i køleskabet – gerne natten over. 

Havreknas
Havregryn
Smør
Sukker

Kom et tyndt lag sukker på en varm pande og lad det smelte uden at du rører ved det. Når sukker er smeltet og lysebrunt kommer du en nogenlunde tilsvarende mængde smør på panden. Igen, undgå at bruge træskeer eller andre redskaber, men sving i stedet panden let rundt indtil smør og sukker er blevet til en homogen masse. Drys et tyndt lag havregryn ud over panden, lad det riste let, og forsøg at få havregrynene godt dækket ind i karamelmassen. Nu kan du evt. tage en træske til hjælp. Kom på bagepapir, lad det køle ned og bræk i mindre stykker. Dette kan også gøres dagen i forvejen. Opbevar i lufttæt beholder.

Ved servering piskes chokoladecremen luftig. Træk en stor skefuld rundt på en tallerken, kom en håndfuld blåbær og en kugle blåbæris ved. Drys med havreknas og et par blade estragon.

2 Comments

 1. Faster Philip siger:

  Den er røget lige luks på to-do listen ;-)

  Tak for god inspiration.

  De bedste hilsner

  Faster Philip

 2. Godtsulten siger:

  Selv tak. Du kan roligt glæde dig… :-)

  Rasmus

Leave a Reply