Trends i køkkenet 2009 – 4

Ugen igennem vil jeg komme med bud på trends i 2009 inden for mad- og restaurationsverden.

4. Flere mikrodestillerier

I forlængelse af den fantastiske udvikling, vi har oplevet indenfor dansk ølproduktion de sidste 10 år med et overvældende antal af nye mikrobryggerier, følger nu næste kapitel: Mikrodestillerier.

Mange af de små bryggerier har allerede en stor del af det udstyr, der skal til for også at kunne kalde sig mikrodestillerier, og jeg er overbevist om, at andre vil følge i hælene på blandt andet Braunstein fra Køge, der hældte danske single malt-dråber på fad i foråret 2007 og nu går og venter (minimum 3 år) før, at nr. 1 af de allerede udsolgte 250 flasker af Edition No. 1 kan tappes.

Herudover skal også Ørbæk Bryggeri nævnes, der melder, at de også vil tappe de første flasker økologisk whisky i 2010. Og Stauning Whisky er også i fuld gang og regner med at være klar omkring 2011 med de første flasker.

Tendensen har været tydelig i USA og Tyskland i et stykke tid, hvor flere af mikrobryggerierne også er begyndt at producere akvavit, gin, whisky og øllikør.

Lokalt producerede produkter med en god historie er populært. Spiritus er trendy, ligesom alt hvad der er eksklusivt og i limited edition er i høj kurs. Der er ingen tvivl. Vi kommer til at se meget mere mikrosprut.

Leave a Reply