Trends i køkkenet 2009 – 3

Ugen igennem vil jeg komme med bud på trends i 2009 inden for mad- og restaurationsverden.

3. Mere økologi

Klimatopmødet i december 2009 er regeringens store prestigeprojekt i år. Det vil medføre øget fokus på miljøvenlig produktion, og det gælder selvfølgelig også for landbruget.

Samtidig melder Dansk Landbrug, at hvis man skal kunne imødekomme forbrugernes stigende efterspørgsel af økologiske varer, så er der brug ca. 60.000 ha jord mere i den økologiske produktion.

Selv hvis væksten ikke bliver helt så stor, som den har været de seneste år, så forventer også både forar­bejd­nings­virksomheder og detail­handel, at deres økologiske forretnings­områ­der vil vok­se over de næste 5 år.

Irma melder en 50% stigning på salget af økologisk frugt i 2008. En ganske markant vækst, der blandt er et resultat af, at der simpelthen er kommet flere økologiske produkter på hylderne, og som man må forvente vil fortsætte efterhånden som endnu flere bliver tilgængelige.

Danmark er et forgangsland inden for økologi, det blev ikke mindst klart, da vi blev udnævnt til Årets Økologiske Land 2009 på den store BioFach messe i Nürnberg, og selvom efterspørgslen af de lidt dyrere produkter (herunder de økologiske) typisk falder i nedgangstider, så er der allerede en betydelig gruppe mennesker, der simpelthen ikke kan forestille sig pludselig at skulle gå tilbage til f.eks. pesticidmælk.

Økologi er kommet for at blive og vil kun vinde frem. 

Leave a Reply