Trends i køkkenet 2009 – 5

Ugen igennem kommer jeg med bud på trends i 2009 indenfor mad- og restaurationsverden.

5. Flere gode etniske restauranter

Danskerne er glade for asiatisk mad, og især det thailandske, det vietnamesiske og det japanske (primært sushi delen af det) har fået mange eksponenter i løbet af de sidste 5 år.

Der er dog stadig lidt langt mellem de rigtig gode, dem der skiller sig ud ikke mindst ved deres autencitet. Kiin Kiin er selvfølgelig den fantastiske undtagelse, der som den ene ud af to thai restauranter i verden har fået en Michelinstjerne.

Derudover står det lidt sløjt til med gode såkaldt etniske restauranter. For eksempel synes jeg ikke, at jeg nogensinde har fået et rigtig godt indisk måltid mad i Købenahavn. Der er da steder, der serverer ok mad, men jeg er ikke stødt på nogen, der kan sammenlignes med det jeg har smagt i England, Irland og Belgien. Desværre nåede jeg aldrig ind på det nu hedengangne Koriander.

Jeg er dog ikke i tvivl om at der er potentiale på dette marked. Og jeg tror, at der er andre, der vil føle sig inspireret af Kiin Kiins succes i 2008 og præsentere en værdig udgave af deres lokale køkken.

Man behøver ikke at have Michelin ambitioner for at det kan være godt, sålænge man bare kan spore en vis omhyggelighed, præcision og kærlighed til maden.

Leave a Reply