Blomkålssuppe med kammuslinger

Når sommeren ikke er til kolde supper – som min fennikelgazpacho – kan man forsøge sig med en varm suppe på en af sommergrøntsagerne, som f.eks. de nye danske blomkål.

Hvis man bekymrer sig om kalorier, har blomkålen i suppesammenhæng den fordel, at den stort set af sig selv bliver i cremet i konsistensen, uden at man behøver at bruge fløde, hvilket også gør suppen lidt mere frisk og sommerlig.

I et forsøg på at undgå at skulle bruge bouillon, som man sjældent har i en ordentlig hjemmelavet version, har jeg istedet brugt hvidvin og mælk, hvilket også tilfører en masse andre smagselementer end en bouillon, hjemmelavet eller ej, ville gøre. Her brugte jeg en tør gewürtztraminer, da netop gewürtztraminer i følge foodpairing.be skulle dele smagskomponenter med blomkål.

Kammuslingerne kan fint udelades, men de tilfører lidt luksus og passer også rigtig godt til, som jeg tidligere har eksperimenteret med. 

Blomkålssuppe med kammuslinger (2 pers.)

½ blomkålshoved
1 skalotteløg
2½ dl hvidvin, f.eks. en tør gewürtztraminer
2½ dl sødmælk
4 store kammuslinger
Havsalt og friskkværnet sort peber
Cayennepeber
Olivenolie

Del blomkålen med en kniv i grove stykker. Hak skalotteløget. Kom løg og blomkål i en gryde og svits i nogle minutter i lidt olivenolie uden at det tager farve. Hæld mælk og hvidvin i gryden. Syren i vinen vil få det til at skille, men det skal man ikke bekymre sig om. Låg på og lad det småkoge indtil blomkålen er mør – en 8 minutters tid burde være nok.

Blend suppen til den er helt cremet og skummende. Hvis den virker for tyk i det, kan du spæde op med yderligere vin og mælk. Varm suppen igennem igen ved lav varme, mens du steger kammuslingerne ved høj varme i lidt olivenolie i ca. 1-1½ minut på hver side, alt efter størrelse, men endelig ikke for længe.

Hæld suppen i skåle, kammuslingerne oven på og dryp med lidt olivenolie og et lille drys cayennepeber.

Leave a Reply