Snack

Jeg hører til typen, der går en del op i, hvad der skal serveres til forret og hovedret og til dels dessert – ofte har jeg mere lyst til et stykke ost – men sjældent sender en tanke i retning af snackafdeligen, altså det man serverer til gæster, når de ankommer.

De fleste ender vel med en chips. Eller, hvis det skal være avanceret, lidt oliven og måske en dip/pesto af en eller anden art til at dyppe et dyrt stykke knas i.

I stedet hælder jeg mere til den sydeuropæiske tradition med bare lidt olivenolie og brød eller variationen med lidt eddike, salt og peber i, som min far, der boede en del år i Spanien, introducerede mig for.

Enkelheden udstiller selvfølgelig kvaliteten af ingredienserne, så det fungerer bedst med et godt surdejsbrød (hjemmebagt eller købt), en kraftig olivenolie og en spændstig eddike, der virkelig smager af noget.

Her er det en græsk olivenolie, lidt banyulseddike med safran, røget havsalt og sort peber. Bom! Så er den klaret.

2 Comments

  1. Less is more! Det ser supergodt ud — men hvor dælen køber du banyulseddike?

    -Kasper

  2. admin siger:

    Tak.

    Lige denne eddike er købt i Frankrig, lidt uden for Montpellier, men jeg mener at have set en banyulseddike hos Theis Vine, der snart åbner ny butik i Bredgade. Måske Mad & Vin eller Inco, hvis du har Inco-kort…men ellers vil en god sherryeddike, rødvinseddike eller balsamico også kunne bruges…og endelig kan du jo købe den på nettet…søg på vinaigre de banyuls…

Leave a Reply