I el Bullis fodspor

Den verdensberømte spanske restaurant el Bulli introducerede for et par år siden deres Texturas serie. En stadig voksende række produkter, som de benytter sig af til at frembringe de fascinerede kreationer, der har været med at give restauranten sit ry for at være verdens bedste.

De fleste af disse produkter har været kendt og benyttet af fødevareindustrien i mange år. Men hvor man i industrien har brugt dem til at erstatte naturlige ingredienser – og i de fleste tilfælde skaber et ringere produkt – så bruger el Bulli dem til at frembringe mageløse retter, der fortryller og overrasker med sine usædvanlige teksturer og former.

Det være sig alt lige fra melonkaviar og teravioli til frossen parmesanluft og brusende appelsintabletter.

De sidste mange gange jeg har handlet ind i Inco, har jeg stået og kigget på de dragende dåser med det spanske tryllepulver. Men pengepungen og lidt realitetssans (for det bliver jo ikke lige hver mandag aften, at jeg står og eksperimenterer el Bulli-style) har dog fået mig til – omend tøvende – at sætte dem tilbage på hylden. For hvilke skulle man vælge? Og hvor mange?

Med dette Spherification Minikit fra Dean & Deluca er alle mine problemer nu løst. En samlet pakke med 5 små forskellige dåser, et særligt udviklet sæt værktøj og en lille kogebog til de indledende eksperimenter. Jeg håber, at julemanden læser med.

Grydeskeen.dk kan du finde skægge eksperimenter med dette kit i det hjemlige køkken.

Leave a Reply