Hjemmelavet knækbrød

Min seriøst old school ven Pierre (så old school, at han stadig ikke har en Facebook profil) sendte mig forleden billedet her og opskriften på ultralet, hjemmelavet knækbrød. En halv time fra start til slut, lover han. Eat your heart out Wasa!

Det er vist tid til at lukke for FB og smutte ud i køkkenet.

Knækbrød med gulerod

50 g havregryn
50 g sesamfrø
50 g hørfrø
50 g solsikkekerner
½ gulerod
2 tsk bagepulver
1½ tsk havsalt
200 g hvedemel
250 ml vand
75 ml rapsolie
 
Riv guleroden og rør alle ingredienserne grundigt sammen. Del dejen i to og kom det ene op på et stykke bagepapir. Læg et nyt stykke bagepapir ovenpå og rul dejen tyndt ud i mellem de to stykker bagepapir, indtil den nogenlunde er på størrelse med bagepladen.

Fjern det øverste bagepapir og skær dejen med en pizzakniv i så store eller små stykker, du ønsker. Gentag processen med den anden del af dejen.

Bag begge plader i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 20 min. til de er let gyldne. Bræk knækbrødet ud og lad det afkøle. Opbevar i dåse eller plastikpose.
 
TIP: Varier opskriften fra gang til gang ved at bruge fx lidt rugmel, speltmel, revet citronskal, squash eller…

4 Comments

 1. kyllyan siger:

  aaah, jeg har lavet det og det blev superlaekkert! Proever helt sikkert igen, men i andre varianter. Jeg udskiftede rapsolien med olivenolie og smed osse lidt rosmarin i, det blev rigtigt laekkert, tak for opskriften!

 2. admin siger:

  Selv tak. Glæder mig, at du kunne lide opskriften. God idé med rosmarin. Det må prøves…

 3. Mille siger:

  Tak for opskriften. Det ser virkelig lækkert ud. Jeg er kæmpe fan af knækbrød, så det vil jeg helt sikkert prøve at lave en af dagene.

 4. Godtsulten siger:

  Selv tak, Mille.

Leave a Reply