Verdens bedste påskeæg

Det er en stående joke blandt de mange udlændige eller ‘expats’, der bor i Bruxelles, at der ikke er nogen, der kan nævne 5 kendte belgiere.

Jeg er ikke sikker på, at belgierne helt kan se komikken, og der er selvfølgelig også 5 (og en hel del flere) mennesker fra Belgien, der har gjort sig tilstrækkeligt bemærket til at blive nævnt i historiebøgerne. Problemet er nok nærmere, at mange af dem fejlagtigt bliver regnet for franskmænd, hollændere eller tyskere eller også ved folk bare ikke lige, hvor personen stammer fra.

Hvis I nu sidder der ude med knagende hjerne, kan jeg hjælpe med… Hergé, Magritte, Merckx, Henin-Ardenne, Thielemans, Lotti, Brel, Rubens…og ja, der er flere.

Noget alle til gengæld er klar over er, at Belgien ikke bare laver noget af verdens bedste øl, men også noget af det fineste chokolade. De fleste, der har været i Belgien, vil formentlig være stødt på de store chokolademærker som Neuhaus og Leonidas, men da jeg for nogle år siden boede i Bruxelles, opdagede jeg, at der findes en lang række mindre producenter, der ikke er så kendte uden for landets grænser, men som laver endnu bedre chokolade.

En af disse mindre chokolademagere var Pierre Marcolini. Leonidas og Neuhaus fremstiller fremragende chokolade og milevidt fra danske producenter som Anton Berg og lignende, men det bedste chokolade jeg endnu har smagt er fra Pierre Marcolini.

Alene det at træde ind i en af hans butikker er en særlig oplevelse. Den to etager høje butik på Rue des Minimes ved Place du Grand Sablon minder om en blanding mellem et museum og en smykkebutik. Her er chokoladen ophøjet til noget særdeles værdifuldt, ja næste til et lille stykke kunst. Og de små kreationer er også særdeles kreativt udformet og udsmykket. Priserne er selvfølgelig heller ikke lave, men til gengæld er det rene himmerigsmundfulde pakket med så meget smag, at man dårligt kan spise mere end et par stykker.

I de her påaskedage, hvor der bliver spist rigtig meget chokolade og især rigtig meget dårlig chokolade, kan man overveje, om det ikke var værd at investere i et lidt bedre påskeæg til næste år.

2 Comments

  1. Lars Markussen siger:

    Kan man finde det udenfor Belgien fx i København?

  2. admin siger:

    Jeg tror desværre ikke, at det er tilgængeligt herhjemme. Chokoladen på billedet havde kæresten med hjem fra en nylig tur til Bruxelles. Hjemmesiden oplyser, at der også findes butikker i Frankrig, Japan, USA, Kuwait, Luxembourg og Storbritannien.

    Det var måske lidt tarveligt af mig at skrive om det, når det nu ikke sådan lige er til at få fat på…

Leave a Reply