Sundhed og madkultur

Har du også undret dig over, hvordan det kan være, at franskmændene ikke døjer med fedme, høje kolesteroltal og hjerte-karsygdomme i samme omfang, som mange andre vestlige lande, og om dette måske kunne havde noget med deres madkultur at gøre?

Den franske madsociolog Clause Fischler, der i årtier har forsket i blandt andet madkultur, har forsøgt at kortlægge og sammenligne spisevaner og måltidskulturer i Europa og USA.

Hans muligvis overraskende konklusioner kan man hører mere til, når han om kort tid gæster København, hvor han holder en mindre forelæsning på foranledning af Smagsdommerne.

Og nej, det er er ikke DR2 smagsdommerne, men de to “formidlere af god smag” Claus Angelo Brandt og Carsten Lunding, der står bag firmaet Smagsdommerne. De har fået Dr. Fischler til København og inviterer nu alle interesserede til at komme og høre mere om hans resultater.

Arrangementet finder sted den 24. marts, kl. 19.30 hos Smagsdommerne i Jægersborggade 18, København N. 

Prisen for deltagelse er 100 kr. der inkluderer et glas vin og en snack.

Jeg er spændt på at høre, hvad den gode doktor har fundet frem til. Kan man ikke deltage, kan man dog også hører lidt om hans forskning i dette indslag på P1, der blev sendt for et halvt års tid siden.

Ses vi?

Leave a Reply