Dårlig pop kræver gode popcorn

Mange forfalder til at købe selv de mest banale produkter som halv- eller helfabrikata. Med dette følger ofte, at noget forholdsvis uskyldigt bliver forvandlet til et mere eller mindre usundt eller direkte skadeligt produkt.

Tag nu for eksempel popcorn, der i den populære mikropop version har vist sig at kunne give popcornlunger på grund af den diacetyl – det kemiske navn for syntetisk smør – der bliver hældt i poserne. Desuden indeholder en pose mikropop ofte diverse transfedtsyrer og et meget højt saltindhold. 

Hvis du selv popper en portion popcorn derhjemme får du en snack, der slet ikke er så slem endda og altså i hvert fald ikke sammenlignet med mikropop eller andre former for chips.

Dertil kommer, at prisen er betydeligt lavere, selv hvis du køber økologiske majskerner, så du med sikkerhed undgår GMO majs, og at du selv kan kontrollere mængden og typen af både fedt og salt.

Og lad os nu være ærlige. Hvis du fornylig har prøvet at lave dine egne popcorn, så vil du også vide, at det stort set tager lige så lang tid at poppe dem i en gryde, som det tager mikrobølgeovnen at varme en pose  op. Den eneste reelle ulempe er, at du skal vaske gryden op bagefter.

Så næste gang du blænder op for X-factor, så und i det mindste dig selv lidt god pop i gryden.

Popcorn (2 pers.)

1 dl økologiske popmajs
Havsalt
3 spsk olie
Evt. 25 g smør

Varm olien op i en passende gryde over fuldt plus, kom et par kerner ved og læg låg på. Når kernerne popper kommes resten af majsene i. Skru lidt ned og lad det poppe, mens du ryster gryden engang imellem indtil der er 4-5 sekunder imellem hvert pop.

Sluk for blusset, kom lidt havsalt ned til popcornene, ryst og fordel i to skåle. Hvis du vil have smør på (og det vil man jo ofte gerne), kan du bare smide smørret i gryden, der stadig burde være rigelig varm til at hurtigt at kunne smelte det. Fordel det smeltede smør ud over de lune popcorn og servér med det samme.

Leave a Reply