Weekendmad – muslinger med lir

Jeg har længe været vild med de små dåser med muslinger i escabeche sauce, som man kan få i Irma.

Adskillige gange efterhånden, har jeg med stor succes blot hældt hele indholdet op på en lille tallerken, drysset med lidt finthakket persille og serveret med hjemmebagt brød som en meget, meget let forret. Og det både til gæster, og når det bare har været kæresten og mig.

Med et glas iskold Fino til, kan det hverken blive meget lettere eller meget bedre. Irma har blandt andet Tio Pepe, som laver en rigtig glimrende Fino, men hvis det skal helt op og ringe og stort set til samme pris, så bør man forsøge at få fat i en Lustau – for eksempel Jarana. Den forhandles mange steder i landet, jeg køber min i København hos H. J. Hansen.

Men for at vende tilbage til muslingerne, så fik jeg lyst til at gøre det lidt mere avanceret og skabe en lille snack, som jeg måske også kunne bruge i forbindelse med nogle af de selskaber, jeg ind imellem laver catering til. Resultatet blev:

Muslinger med skalotteløg, mandel og estragon (2 pers.)

1 dåse muslinger i escabeche sauce
1 lille skalotteløg
5 mandler
20 estragonblade

Der er ca. 12-14 muslinger i hver dåse. Løft dem forsigtigt op, fjern skægget, hvis der er noget. Skægget er den lille behårende del, der nogen gange stikker ud fra muslingens indre. Det er en del af det muslingen har brugt til at hæfte sig fast med, og den kan let trækkes ud med fingrene. Det kan også godt spises, men for æstetikkens skyld bør den fjernes.

Hak skalotteløget grotesk fint. Hæld kogende vand over mandlerne, lad dem stå i 5 minutter, smut dem og skær så i tynde skiver. Pluk estragonbladende og hak fint.

Læg muslingerne og en lille smule af olien fra dåsen på hver sin teske. Drys med lidt løg, mandelskiver og estragon og servér. Eventuelt med tynde skiver brød til.

Der er altså ikke nogen, der siger, at det behøver at være svært.

2 Comments

  1. Marcus siger:

    Dejlig enkel ret. Men bør man ikke bruge friske muslinger?

  2. Godtsulten siger:

    Bør og bør…der er mange dåseprodukter, jeg aldrig kunne finde på at købe, men derfor synes jeg ikke, der er ikke nogen grund til pr. definition at styre uden om dåsemad…der findes også en hel virkelig gode produkter, der sælges på dåse…og de her synes jeg smager rigtig godt.

    Friske nydampende muslinger ville selvfølgelig være lækkert, men så skal man også til at marinere dem bagefter, hvis man ønsker den samme krydrede smag som de her i escabeche. Og så ryger det helt lette lidt af opskriften…

    Hvis du bare ikke bryder dig om dåsemuslinger, så kunne en mellemvej måske være en frisk musling, et drys røget paprika og lidt olivenolie…det ville utvivlsomt også være lækkert…

Leave a Reply