Hjemmelavet pizza

Selv om du kan få pizza over hele byen – og nogle af dem er endda gode – så er der altså noget særligt ved selv at hive dem dampende varme ud af ovnen.

Og når du laver dem selv, så slipper du også for at skulle forklare pizzamanden, hvorfor du synes, at flæskesteg, ananas og bearnaisesauce gør sig rigtig godt på pizza…hvis du nu har den slags tendenser.

Jeg foretrækker at holde det rimeligt enkelt med fokus på en kraftig tomatsauce og kvalitetsingredienser på toppen.
 
Dejen:
125 g hvedemel
125 g durummel
10 g gær
2 spsk olivenolie
1 stor tsk havsalt
150 ml vand

Opløs gæren i det lunkne vand. Kom saltet i, rør rundt og vend så hvedemelet i. Derefter kommes durummelet i og til sidst olivenolien og det hele æltes godt med maskine eller hænder, indtil dejen er glat og elastisk. Som med al anden dej, kan melets evne til absorbere vand skifte fra mærke til mærke, så hvis dejen føles alt for klistret, kan du tilsætte lidt mere mel. Læg dejen i en skål og lad den hvile i ca. 30 minutter i køleskabet. I mellemtiden laver du tomatsaucen.

Tomatsauce:
1 dåse tomater
1 fed hvidløg
1 skalotteløg
100 ml hvidvin
1 spsk hvidvinseddike
1 tsk sukker
Havsalt og friskkværnet sort peber
Olivenolie

Varm lidt olivenolie op i en gryde og svits let det finthakket løg og hvidløg uden at det tager farve. Hæld vinen på og lad det koge lidt ind. Pres saften ud af tomaterne gennem en si ned i en skål, så du får al saften og kødet med, men undgår kernerne. Hak kødet groft eller knus det let med fingrene og kom med i gryden. Krydr med eddike, sukker, salt og peber. Skru ned til middelvarme og lad det koge helt ind, uden at det brænder på. Det er vigtigt at saucen ikke er “våd”, når den skal bruges. Sluk og stil til side.

Fyld:
10 cherrytomater
Bøffelmozzarella
Frisk basilikum
Parmaskinke

Varm ovnen op til 250 grader. Hvis du har en bagesten, perfekt, ellers kan du bruge en bageplade med bagepapir på. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en stor eller flere mindre pizzaer. Udrullet skal den være ca. en halv centimeter tyk.

Fordel tomatsaucen godt ud over hele dejen bortset fra de yderste par centimeter. Halver cherrytomaterne og skær bøffelmozzarellaen i skiver. Og lad nu for være med at spare på mozzarellaen og købe det hvide viskelæder, der sælges under samme navn. Det kan virkelig smages. Fordel ost og tomaterne på pizzaen. Kom den i ovnen og bag i ca. 6 til 10 minutter. Hold øje med den.

Når den er færdig lægges de tynde skiver parmaskinke på. Drys med lidt frisk basilikum og servér med det samme.

Hvis du ikke har prøvet det før, så bemærk, hvordan du næste gang, når du står nede i dit lokale pizzeria, pludselig kan sige Ciao! med en helt ny selvsikkerhed i stemmen.

Leave a Reply