Laks, asparges og 2 gange røg

Aspargessæsonen er over os. Endelig. Og det er bare med at spise løs inden det hele er slut igen…omkring Sankt Hans plejer man at sige. De danske er ikke rigtig kommet ud i supermarkederne endnu, hvor de peruvianske er blevet afløst af de spanske…og de spanske går også nok, men hos Din Baghave kan man da få de danske. Endda i en økoversion…klart at foretrække. Her er et hurtigt bud på en lidt anderledes forret.

Letrøget laks, asparges og frossen rygeost (2. pers.)

1 laksesteak, helt frisk og gerne øko
3-4 grønne asparges
Rygeost
Citronsaft
Olivenolie
Salt og peber

Start med at lægge to store spiseskefulde rygeost i et stykke sølvpapir, rul sammen og læg det i fryseren. Rygeosten skal være helt frossen, så alt afhængig af din fryser, skal dette nok gøres 3-8 timer før brug.

Fjern skindet fra laksen, krydr med lidt salt og peber og steg i 1-2 minutter på den ene side. Tag af panden og skær fisken i pæne kvadratiske stykker. Læg fisken i en passende beholder med låg og skyd røg ind med en røgpistol. Dæk straks og lad det stå i ca. 5 minutter.

Lav tynde strimler af aspargesene med en tyndskræller og læg dem i isvand til de bliver sprøde i det. Dræn, dup forsigtigt tør med lidt køkkenrulle, dryp lidt citronsaft og olivenolie ud over og krydr med lidt salt.

Arrangér laks og asparges på et par tallerkener og riv den frosne rygeost udover og servér straks. En dekorativ urt, f.eks. brøndkarse, ville have gjort sig godt på billedet og i retten, men det havde jeg ikke lige.

4 Comments

 1. Erland siger:

  Den er altså helt fin den røg pistol :-)

  Det med den frosne rygost er klart en ting på listen over ting der skla prøves – har lige prøvet reven frosen laks – det virker også :-)
  /Erland

 2. Godtsulten siger:

  Ja, røgpistolen er et godt lille legetøj…

  Frossen laks! Lyder skægt. I hvilken sammenhæng?

  Interessant side du har i øvrigt. Jeg lægger et link i min blogroll, måske vil du gøre det samme? :-)

  Rasmus

 3. Erland siger:

  Ja jeg lægger et link på min blogroll

  Frossen laks har jeg lige kommet oveen af mine appetizer – bar ganskel lidt. Den når at tø inden man spiser den – så det kan sammenlignes med lakse tatar :-)

 4. Erland siger:

  Skriver lige lidt for hurtigt :-)tommeltotterne falder over hinanden

  Her er den oversatte tekst :

  Frossen laks har jeg lige kommet oven på af mine appetizer – bare ganke lidt. Den når at tø inden man spiser den – så det kan sammenlignes med lakse tatar :-)

  det var bedre

  /Erland

Leave a Reply