2 x krabbe

Der var en gang, hvor pastamaskinen blev fundet frem lidt oftere, og der blev rullet frisk spaghetti og formet fyldte pasta. Højdepunktet var nok en portion kaninravioli med sauce på selleri og Kriek (belgisk kirsebærøl).

Men ak, de dage, må jeg indrømme, er sjældnere nu. De færdiglavede fra supermarkedet kan da godt spises, hvis man virkelig ikke ved, hvad man skal spise, men det er sjældent en stor oplevelse. Denne dag lod familien sig dog alligevel lokke af en anderledes variant af nogle store ravioli (ved ikke om de har et særligt navn) med krabbefyld.

For at hjælpe dem lidt på vej, købte vi friske krabbeklør og endte med denne lille servering, der fungerede helt glimrende en tirsdag aften.

Krabberavioli med krabbeklør (2-3 pers.)

2 pakker ravioli med krabbefyld
½ kg krabbeklør
1 fed hvidløg
1 tomat
1 citron
Olivenolie
Smør
Dild
1 laurbærblad
Havsalt og friskkværnet peber

Bring en gryde i kog med ca. 3 liter vand, 2 spsk havsalt, 5 skiver citron, 10 sorte peberkorn, 1 laurbærblad og plukkede dildstilke.

Kom kløerne i det kogende vand og lad dem koge i ca. 6-7 minutter alt efter størrelse. Løft kløerne op af vandet med en hulske. Og gem endelig vandet. Giv alle kløerne et par lette slag med noget tungt, så du lige knuser skallen, så man rimelig let kan komme til kødet med fingrene, uden dog at skallen er helt smadret, og kødet falder ud.

Pil hvidløget og snit det i meget tynde skiver. Halver tomaten, skrab kernerne ud og skær i små tern.

Hæld kogevandet igennem en si, så alle løsdelene bliver siet fra, tilbage i gryden med vandet, bring det i kog igen og kog raviolien heri.

Varm en sautépande op med 3 spsk olivenolie og ca. 10 g smør. Kom hvidløg på, når smørret er smeltet, og svits let uden af det tager farve. Kom lidt revet citronskal og citronsaft på panden og derefter tomat og krabbeklør. Vend forsigtigt sammen og svits yderligere et minuts tid.

Løft raviolien op af vandet med en hulske og fordel i tallerkener. Kom en ½ dl af kogevandet på sautépanden sammen med en lille klat smør til. Smag saucen til med citronsaft og godt med friskkværnet sort peber.

Fordel krabbeklør og saucen udover raviolien, drys den plukkede dild på toppen og giv et sidste skud peber. Servér med det samme.

Og husk så endelig at gemme kogevandet, der er blevet til en herlig krabbebouillon, perfekt til suppe eller risotto. Si evt. vandet en ekstra gang, og kom på køl eller i fryseren.

Leave a Reply