Julegave fra køkkenet

Den personlige gave, som man selv har lavet bliver de fleste glade for. Og særligt selvfølgelig når det er noget, man rent faktisk kan bruge.

Her er en julegaveidé, jeg selv påtænker at lave.

Mandarin & fennikelsalt

2 økologiske mandariner
1 spsk. hele fennikelfrø
50 g groft havsalt

Riv den orange del af skrællen på mandarinerne af med en juliennekniv, så du får lange, fine strimler. Hvis du ikke ejer en juliennekniv, kan det anbefales at investere i en. Den er praktisk til alle former for citrusfrugt og sørger for, at man kun får den yderste del af skrællen med og ikke den hvide del, der godt kan være lidt bitter. Alternativt kan du bruge et fint rivejern.

Spred saltet og mandarinskrællen ud på et stykke bagepapir og bag i ovnen ved 100 grader i ca. 2 timer til mandarinskrællen er helt tør.

Kom fennikelfrøene i en morter og knus dem. Vend så salt og mandarinskræl i morteren og giv det yderligere en omgang indtil saltet er relativt fint og det hele godt blandet. Har du ikke en morter, kan du også bruge en blender.

Hæld kryddersaltet i et rent og helt tørt glas af passende størrelse. Læg et lille kort ved med opskriften.

Du kan selvfølgelig lave kryddersalt med alle mulige former for krydderier og citrusfrugter. Det er bare at prøve sig frem. Denne her udgave kunne f.eks. bruges til at krydre et anderbryst, over grillede rejer evt. med lidt mandarin- eller citronsaft blandet i eller måske et lille drys på letdampede ærter.

One Comment

  1. […] forlængelse af mit tidligere indlæg om hjemmelavet kryddersalt er her et endnu lettere gaveforslag i samme boldgade til alle […]

Leave a Reply