Dansk whisky

Hvis du har penge på lommen og hang til det unikke, så åbner det danske Whisky destilleri Stauning i dag kl. 17 op for salget af deres Stauning Peated Reserve 1st Edition. Den første udgave af deres røgede Single Malt Whisky.

Eller det vil sige, der åbnes op for salget af et ejerbevis på Peated Reserve, for whiskyen tappes først på flaske i foråret/sommeren 2012.

Sammen med destillerierne Braunstein og Ørbæk er Stauning blandt de første herhjemme til at genoptage den danske whiskyproduktion, der ellers stoppede i 1970’erne. Dengang var det de Danske Spritfabrikker, der stod for det, og i følge rygtet var det ikke synderligt overbevisende, og (selvfølgelig) heller ikke single malts, som mikrodestillerierne her forsøger sig med.

Ingen af mikrodestilleriernes whisky er dog blevet tappet på flaske endnu, så man må væbne sig med tålmodighed. Eller slå sig til tåls med denne fra Glenrothes, der er på tilbud hos Juul’s. Den blev tappet i januar sidste år, men havde så også allerede fået 30 år på bagen. Formentlig heller ikke dårlig.

Leave a Reply