Let og billig hverdagsmad – peberfrugtsauce

Ankomsten af knægt numero deux for en uge siden har holdt mig fra blogtasterne det sidste stykke tid. Men mad har der jo stadig skulle laves.

Den her enkle sauce reddede mig endnu engang, da der forleden ikke var det store overskud, men stadig et behov for lidt godt til et par lammemørbrad, jeg havde til overs fra et kokkejob.

Den er helt oplagt til lam, men er også god, både når svinekotelleten ligger lidt ensom på tallerkenen eller hvis der mangler kulør på brødet evt. under en skive serranoskinke. Du kan også bruge den som en uhøjtidlig forret til hverdagsgæster med lidt brød og rå grøntsagsstave til at dyppe i. Kold som varm. Mulighederne er legio, som man siger.

Peberfrugtsauce

1 løg
2 røde peberfrugt
150 ml vermouth
1 spsk hvidvinseddike
Havsalt og friskkværnet peber
Olivenolie

Hak løget og peberfrugterne og svits let i en gryde i lidt olivenolie 2–3 minutter, uden at det tager farve. Hæld vermouth på og krydr med havsalt og friskkværnet sort peber. Skru ned, låg på og lad det simre i et kvarters tid. Hold øje med at gryden ikke koger tør. I så fald tilsættes lidt ekstra vermouth eller vand. Blend det hele til en cremet blød masse og smag til med salt og peber. Serveres varm eller kold. Kan også fint laves i forvejen og varmes op igen.

Denne opskrift kan også findes i min kogebog Grønne Sager

4 Comments

 1. Rasmus – tak for inspirationen til et herligt måltid på en travl onsdag. Jeg kunne dog ikke finde vermouth i Wholefoods – men saucen smagte også fint med hvidvin. Men jeg kan godt forestille mig – at den bliver lidt mere kraftfuld med vermouth.

 2. admin siger:

  Hej Anne, selv tak…glæder mig kun at jeg kan inspirere…og specielt på en travl onsdag…

  Hvidvin kan selvfølgelig sagtens bruges, og jeg er ikke så sikker på, at man vil kunne smage den store forskel…måske en lidt kraftigere smag…jeg har bare altid vermouth i skabet fordi det holder sig rigtig godt, så man altid en sjat til maden.

  Men det undrer mig nu, at Wholefoods ikke har vermouth. Du er godt klar over, at Martini er en vermouth, ikke? :-) Men under alle omstændigheder, så har I så meget andet…tænker stadig længselsfuldt på de gigantiske spritfriske kammuslinger til 100,- kg…for slet ikke at tale om grøntafdelingen…ikke synderligt inspirerende i DK i øjeblikket…

 3. Tine Kryger siger:

  Mums rasmus.. dette er en af mine yndlings. Et sikkert hit hos dem jeg laver den til og det ender altid med at vi sidder og bladrer i din kogebog, fordi folk ikke tror på, at det er så nemt!

 4. admin siger:

  Fedt at høre. Håber det også for dem til at løbe ud og købe bogen… :-)

Leave a Reply