Let og billig hverdagsmad – bagte jordskokker

Jordskokker er vokset i popularitet i løbet af de sidste fem år, men jeg synes stadig, at jeg møder mange mennesker, der lader sig afskrække af de små knudrede knolde. Åh, de er så besværlige at skrælle. Jamen, hvad skal jeg dog stille op med dem?

Her er et bud, hvor du slipper for at skulle skrælle dem og får fuld effekt af den søde, let nøddeagtige og fløjlsbløde mos, der sprutter ud af det sprøde salte skind.

Bagte jordskokker

300 g jordskokker
1 fed hvidløg
Frisk timian
Olivenolie
Havsalt og friskkværnet sort peber

Skyl og børst jordskokkerne fri for jord. Hak hvidløget fint og bland det i en skål eller plastpose med en fem-seks spiseskefulde olivenolie og lidt friskplukket timianblade. Kom jordskokkerne i skålen eller posen og bland godt, så de alle bliver dækket med hvidløgs/timianolien.

Spred ud på en bageplade, krydr med havsalt og friskkværnet sort peber. Bag ved 200 grader i 15-30 minutter.

Jeg kan godt lide, at de bliver helt bløde inden i og giver dem derfor 30 minutter. Foretrækker du, at der er lidt bid, så tjek dem med en lille kniv efter et kvarterstid.

Jeg serverede dem med et stykke skindstegt kabliau, en lille grøn salat og en hjemmelavet pesto.

6 Comments

  1. morten siger:

    super tip Rasmus, det skal mine 10 klasse elever ha´på mandag. De vil helt sikkert klade det alt muligt men tvinges til at spise det skal de :*

  2. admin siger:

    Tak Morten, glæder mig at høre, at jeg kan inspirere til sund skolemad…

  3. morten siger:

    Hurra hvor smagte det skønt og super let at lave. Eleverne synes de så underlige ud men synes de smagte godt.

  4. admin siger:

    Rigtigt fedt at høre. Måske kan de endda blive inspireret til selv at kaste sig ud i at lave jordskokker…

  5. Morten siger:

    Det er jeg ikke helt sikker på jeg kan man får jeg jord på fingerene :0

  6. Steven siger:

    Fantastisk mad … Bo Bech har den også på menuen i sin nye restaurant Geist …. som en lille forret til kr. 90,00 … men marineret i hvidløg og timian som du forslår, bliver de faktisk endnu bedre.

Leave a Reply