Trygheden i en kanelsnegl

Historier om mere eller mindre sære madvaner i forbindelse med graviditet er der mange af. Kæresten og jeg udviklede begge to en overdreven glæde ved kanelsnegle i månederne op til vores første barn blev født for et par år siden.

Det startede lidt tilfældigt med, at vi blev fristet af en pose af de små færdigbagte fra Irma, der på en eller anden måde signalerer old-school tryghed.

Der gik ikke længe, før vi var oppe på en pose om dagen. Og det fortsatte et godt stykke tid, indtil pludselig en dag vi slet ikke kunne tåle synet.

Nu med nr. to på vej, er det samme behov dukket op. Denne gang var det dog en Camilla Plum udsendelse på DR2, der fik os tilbage i kanelsporet. Og længe har vi nu bagt kæmpe portioner kanelsnegle, som vi fandt ud af fint kan fryses ned og lige tøs op igen i mikroen, når behovet melder sig – ca. 3 min. på optøningsprogrammet for 2 stk. kanelsnegle.

Det er vist godt, at ungen snart bliver født.

Jeg har justeret en smule i opskriften, der ellers følger Fru Plums opskrift fra udsendelsesrækken Boller af Stål.

Kanelsnegle (stk. 24+) 

Dejen:
25 g gær
4 dl lunken mælk
100 g smeltet smør
1 æg
10-11 dl hvedemel
1 dl sukker
1 tsk groft salt
Revet skal af 1 citron

Kom mælk i en lille gryde og varm den let op, til den er lunken. Bland gær og mælk i en skål. Kom smørret i gryden og lad det smelte ved lav varme. Sluk lidt inden det hele er smeltet, og lad det stå. Bland sukker og salt i mælken og kom så ægget og det meste af melet i og ælt dejen let med håndpisker eller med hænderne. Hæld smørret og revet citronskal i og ælt færdig, indtil du har en sammenhængende, smidig og rimelig klistret dej. Hvis du synes den virker alt for klistert, kan du komme det sidste mel i. Men den må ikke bliver for tør.

Lad dejen hæve i en times tid, indtil den er blevet ca. dobbelt så stor.

Remonce:
150 g blødt smør
3 dl brun farin
2 spsk kanel

1 æg til pensling

Rør remoncen sammen. Tænd ovnen på 200 grader.

Rul dejen meget tyndt ud til et stort rektangel ved hjælp af en smule mere mel. Jeg plejer at gøre dette af to omgange. Fordel remoncen godt ud over hele dejen og rul den sammen til en tyk pølse. Skær dejen i ca. 2 cm tykke skiver.

Læg dem på bagepapir, tryk dem lidt flade og pensl dem med et sammenpisket æg og lad dem efterhæve i ca. 15 minutter. Bag sneglene i små 10 min, men hold godt øje med sneglene og tjek efter 8 minutter. De skal være gyldne, men ikke brændte.

6 Comments

 1. Lars siger:

  yum. ‘der er altid plads til en mere, der spiser kanelsnegle’, eller ‘der er altid plads til en kanelsnegl mere’. mit trick er at bage dem i en bradepande, hvor de stilles side om side, hvilket giver flere fine effekter; for det første så vokser de i højden under hævning og bagning, og altså ikke i bredden, hvilket giver en høj flot snegl, de bliver mere saftige, da de nærmest bliver bagt som en hel kage i stedet, og så først skilt ad i enkelte snegle, når de er færdige, men vigtigst af alt, så sikrer det, at der ikke er noget af remoncen, der stikker af fra sneglen under bagningen, hvilket jeg ellers tit har oplevet kan være et problem. Dine snegle ser dog ret perfekte ud, men bare et lille tip :-)

  Dbh
  Lars

 2. admin siger:

  Tak for tippet, det må jeg prøve næste gang…for jo, remoncen kan godt finde på at løbe sin vej… :-)

  Rasmus

 3. Pierre siger:

  Pas på derude – aldrig har jeg oplevet så hurtige snegle. 1-2-3 og så er de nede i halsen.
  Godt tip, Lars – det vil jeg overveje næste gang.

 4. admin siger:

  Men så er det jo heldigvis bare ud i køkkenet og 1-2-3 lave en ny portion…

 5. Stina siger:

  Tusind tak for en fantastisk opskrift!
  De bliver dejlig luftige og bløde hver gang :)

 6. Godtsulten siger:

  Jamen selv tak. Glæder mig at høre…

Leave a Reply