sandwich med confit de canard

Fornylig havde vi 32 mennesker til mad og vin…og da vi ikke lige har siddepladser til så mange her i hjemmet, var det nødt til at være lidt håndholdt. Men derfor skulle de selvfølgelig stadigvæk have noget godt.

Først stod den på brædder med artiskokpuré, serranoskinke, mandler og basilikumspulver, derefter en let blomkålssuppe med valnøddeolie serveret i styrofoamskåle og til “hovedret” en stor sandwich med confit de canard i burgerbakker.

Inspirationen til sidstnævnte kom fra Ma Poule, en fransk ost og delikatesseshop i de nye torvehaller. Jeg har ikke smagt deres version endnu, blot tænkt at det så lækkert ud, så…

Sandwich med confit de canard (4-6 pers.)

1 ds confit de canard med 4 lår
Blandet salat
4-6 små baquette eller 3 store
Cornichoner

Trøffelmayonnaise
2 æggblommer
1 stor tsk dijon sennep
Skal af halv citron
Havsalt og friskkværnet peber
Vindruekerneolie eller solsikkeolie
1-3 tsk trøffelolie
Kørvel

Pil andekødet af benene og bræk det i mindre stykker. Kom en skefuld fedt på en pande og lun det stille og roligt igennem, mens du hakker det ud i lidt mindre stykker med en træspatel.

Pisk en mayonnaise. Først æg, sennep, citronskal, og salt op i en skål. Pisk, pisk. Så olien i, først lidt ad gangen, indtil du kan mærke, det begynder at emulgere, så kan du godt gå lidt hurtigere til værks. Forsæt med olien til du er tilfreds med konsistensen.

Smag til med trøffelolie. Der er stor forskel på intensiteten. Så prøv dig frem en tsk ad gangen. Måske skal den også have en dråbe citronsaft mere eller lidt ekstra sennep, salt og peber. At smage til er som altid fuldstændig afgørende. Til sidst vendes en stor håndfuld finthakket kørvel i mayonnaisen. Kan evt. udelades.

Kør en stor skefuld mayo ud i bunden af et lunt baquette og fyld op med kød, salat og cornichoner. En fyldig, spansk rødvin til…og du har glade gæster.

10 Comments

 1. cphfoodie siger:

  uhh det ser godt ud. Lækkert billede iøvrigt.

 2. Godtsulten siger:

  Tak…kan se du allerede har prøvet Ma Poules version…Er der noget i ud over kød og salat?

 3. Nissen siger:

  Den er lækker… smagte den idag… I “MA Poules” version er der “SAVORA” sennep i… Som også kan købes i butikken…

 4. vispiserude siger:

  Det ser lækkert ud :)

 5. Mums! Bliver helt sulten af at kigge på det billede… Det ser godt nok lækkert ud. Og Confit de Canard er generelt helt fantastisk! :)

 6. Helt enig, det ser bare super lækkert ud :)

  Hilsen

  Hjalte

 7. foodMAD siger:

  Rigtig fin blog!

 8. Godtsulten siger:

  Tak foodMAD…

 9. Man skal helst kigge på din blog, efter aftensmad, ellers bliver man meget hurtigt sulten. Jeg er helt vild med alt jeg har set so far og glæder mig til at afprøve noget af alt det lækre du server :) Ha’ en skøn weekend!

 10. Godtsulten siger:

  Tak Milane, dejligt at høre, at du kan finde inspiration på mine sider…held og lykke i køkkenet…og du, som andre, er selvfølgelig altid velkommen til at stille uddybende spørgsmål, hvis der skulle være nogen…

  Mange hilsner
  Rasmus

Leave a Reply