Den ultimative Gin & Tonic

Som opfølgning på Mojito opskriften fra i går, er jeg nødt til at gøre opmærksom på den for mig ultimative drink: G&T. Intet over, intet ved siden af. Og slet ikke efter at jeg opdagede den uden sammenligning bedste gin: Hendrick’s.

Hendrick’s Gin er en skotsk gin (selvfølgelig er de også bedst til det) og efter sigende også den anerkendte øl- og whiskyekspert Michael Jacksons favorit til en G&T.

Jeg smagte første gang denne gin for en to års tid siden hos min gode ven Jes. Det helt særlige ved denne gin er dens diskrete tone af agurk, der tilfører et friskt element til den ellers krydrede smag. 

Hendrick’s foreslår desuden, at man bruger agurkeskiver i sin gin & tonic i stedet for lime, hvilket efter min mening skaber noget nær den perfekte drink.

På Hendrick’s’ hjemmeside kan man finde denne opskrift på en G&T:

6 cl Hendrick’s Gin
Tonic

Hæld Hendrick’s Gin i et highball glas med isklumper og fyld op med tonic. Rør. Pynt med agurk.

Jeg forsøgte for nyligt at gå skridtet videre og lavede lidt agurkesaft for at fremhæve agurkesmagen endnu mere. Hvad skal jeg sige? En himmerigsmundfuld.

Tag en agurk og skræl den. Skær den i grove stykker og kom den i en blender. Blend den og hæld massen i gennem en si, så du får ren agurkesaft.

Miks 6 cl Hendrick’s Gin med 1 cl agurkesaft og 2 isterninger i et highball glas. Fyld op med tonic. Rør. Pynt med tyndt skårne agurkeskiver.

3 Comments

  1. Bo siger:

    Jeg kunne ikke være mere enig. Hendrick’s er en gin i særklasse! Man kan også mose agurken i en shaker, og så si den herefter. Eller mose den direkte i glasset, hvis man ikke er bange for at få lidt frisk agurk med i sugerøret ;)

  2. Mikkel siger:

    Tilsæt en smule peber – giver et ekstra twist og harmonerer utroligt med de andre ingredienser – især agurken.

  3. Godtsulten siger:

    Spændende idé. Det vil jeg prøve næste gang.

Leave a Reply