Mojito som Hemingway drak den

 

Kort efter nytår bragte MetroExpress en historie om, hvordan den cubanske cocktail Mojito, er en af de allermest populære drinks herhjemme, både når vi går på bar, og når vi selv leger bartender.

Jeg drikker sjældent cocktails, men når det hænder, må jeg indrømme, at det også ofte er en Mojito. Jeg har dog aldrig fået en Mojito herhjemme, der kunne komme på højde med dem, jeg fik serveret på La Bodeguita del Medio i Havana, Cuba.

Det var muligvis stedet, stemningen, varmen og kvaliteten af limefrugten og mynten, der gjorde det, men de bartendere, jeg har set lave den herhjemme, benytter sig i hvert fald også af en anden opskrift.

Her er den opskrift, jeg nåede frem til, da jeg forsøgte at genskabe den hjemvendt fra Cuba.

1 tsk med top rørsukker
8 cl friskpresset limesaft
3 store stilke mynteblade
6 cl rom Havana Club Añejo Blanco
8 cl iskold danskvand
2-3 isterninger

På bardisken i La Bodeguita del Medio står der altid mindst 10 glas parat med sukker og friskpresset limesaft, så sukkeret lige er blevet lidt opløst i saften, inden drinken laves færdig.

Så start med at blande disse to ingredienser i et standard longdrink glas, som du kan se på filmen og lad det stå et øjeblik.

Det er fuldstændig afgørende, at du bruger friskpresset limejuice. Hvis du ikke orker at presse den nødvendige mængde lime, så glem det og lav en anden drink.

Hæld nu danskvandet i glasset, kom myntebladene i og knus bladene med en træstøder. Hæld rommen i og fyld op med isterninger. Server med sugerør, så man selv kan røre lidt rundt.

4 Comments

 1. Georgine siger:

  Hola … din opskrift er fin nok, du skal bare huske at støde myntebladene INDEN du kommer “danskvand” og rom i glasset. (Min cubanske mand har været bartender hjemme i Santiago de Cuba)

 2. admin siger:

  Hola Georgine,
  Jeg tror, den er god nok med at hælde danskvandet på før man støder. I hvert fald på Bodeguita. Prøv selv at se på klippet. Men lige den detalje gør nok ikke den store forskel rent smagsmæssigt andet end fjerne noget af brusen.
  Rasmus

 3. Bo siger:

  Umiddelbart synes jeg også det lyder forkert med danskvand før mynte og rom. Det er vel alt andet lige nemmere at mose mynten når den ikke svømmer rundt i danskvanden, men kun i lidt limejuice.

  Bruger de ikke limebåde på cuba i deres mojito? – men i stedet friskpresset limejuice?

 4. admin siger:

  Jeg ved ikke om der er en særlig tanke med at hælde danskvanden i før mynte, men den smager i hvert fald godt. Og nej, der er ikke limebåde i kun limejuice.

Leave a Reply