Pimp my soup!

Blomkålssuppen er en klassiker, der er fin og elegant i sig selv. Men skal der lidt ekstra swung over, er det bare at blende et par friske østers i, og straks står du med ren luksus, der kalder på gæster og champagne.

Blomkålssuppe med østers (som forret ca. 6 pers.)

½ blomkålshoved, 500-600 g
1 fed hvidløg
1 skalotteløg
1 dl hvidvin
1-1½ liter grøntsags- eller hønsebouillon
25 g smør
10 små østers
250 ml piskefløde
Olivenolie
Citronsaft
Brøndkarse
Havsalt og friskkværnet sort peber

Hak løg og hvidløg og svits let i lidt olie, indtil løget er blevet blødt og klart uden at have taget farve. Kom den grofthakkede blomkål ved og svits et par minutter til. Hæld vinen på, og lad det koge ind et par minutter, så i med bouillon til det dækker og lidt til og lad det småkoge ca. 20 minutter.

Åben østersene med en østerskniv og gem omhyggeligt østersvandet sammen med de friskrabende østers. Tjek, at der ikke er kommet skal med. Kom østersene, østersvandet med i gryden og lad det simre yderligere et minut.

Hæld det meste af væden fra og kom blomkål, østers, løg og hvidløg op i blenderen sammen med bare lidt væde og smørret. Blend til det er helt cremet og blødt og spæd så langsomt op med væde og fløde, mens blenderen stadig kører, lidt ad gangen indtil du har en god konsistens. Jeg foretrækker en suppe, der er forholdsvis let og “tynd” i det, så jeg bruger som regel en hel del af bouillonen.

Hæld tilbage i gryden, og smag omhyggeligt til med citronsaft, salt og peber og hold den varm indtil servering. Anret i dybe tallerkner med et stænk god olivenolie på toppen samt lidt brøndkarse og et vrid med peberkværnen. Brød er selvsagt en god idé.

2 Comments

 1. Anne siger:

  Den suppe ser fantastisk ud :-)

 2. Godtsulten siger:

  Hej Anne,

  Tak. Der var heller ingen klager herhjemme… :-)
  Har for øvrigt selv gået og spekuleret på, om jeg ikke snart skulle få købt mig en ismaskine efter jeg læste om din trøffelis…fantastisk idé.
  Sig til hvis du vil “bytte links”.

  Hilsen
  Rasmus

Leave a Reply