Jamie Oliver vinder TED pris

Siden 2005 har den amerikanske non-profit organization TED hvert år uddelt $100.000 til 3 forskellige mennesker med en idé eller et ønske af ekstraordinær karakter, der kan hjælpe til at gøre verden til et bedre sted. Pengene er beregnet på at få personens ønske til at gå i opfyldelse.

Fra og med i år uddeles TED prisen kun til en person for at organisationen bedre kan fokusere deres indsats, og i år er prisen gået til den britiske kok og gastronomiske entreprenør Jamie Oliver.

Jamie Oliver vil gerne skabe en madrevolution, og hans ønske lød helt enkelt sådan her:

“I wish for your help to create a strong, sustainable movement to educate every child about food, inspire families to cook again and empower people everywhere to fight obesity.”

Ovenfor kan du høre hans inspirerende oplæg omkring problemet med den vestlige verdens moderne spisevaner, og hvorfor det er så vigtigt, at vi allerede begynder at handle nu. Der er ikke mindst et foruroligt underholdende klip, der viser lidt om de amerikanske børns kendskab til grøntsager.

Hvem skulle have troet, at den kække gadedreng, der første gang dukkede op på de britiske tv-skærme i 1999 i løbet af blot ti år skulle udvikle sig til at være en af verdens mest indflydelsesrige personligheder indenfor madverden.

Selvom man måske nåede at blive lidt træt af hans allestedsnærværelse op gennem de første fem år af 00’erne, så har jeg kun dyb respekt for den drejning, hans arbejde har taget de sidste fem år.

2 Comments

  1. Julie siger:

    Jaij. Hvor er han sej. Får lyst til at kaste alt hvad jeg har i hænderne og melde mig under mandens faner!

  2. Godtsulten siger:

    Ja, man må tage hatten af for hans gåpåmod og stædighed. Altid rart når personer, med en vis politisk gennemslagskraft på grund af deres folkelig popularitet, så også udnytter den til noget positivt.

Leave a Reply