Majroe og kørvelsalat med blommer

En majroe i november er vist det, man kalder falsk varebetegnelse. For majroen er ikke en roe, men faktisk en kålsort, og i følge Havenyt.dk har majroerne bedst af at blive sået sidst på sommeren og høstet sidst på efteråret og ikke, som man ellers åbenbart har haft for vane, at så dem i april og høste i maj.

Majroen er under alle omstændigheder ikke en grøntsag, man ser så meget til i dagligdagen, og jeg vidste da heller ikke lige, hvad jeg skulle stille op med det halve kilo, der fornylig dukkede op på mit dørtrin.

Jeg fandt inspiration i en opskrift fra kogebogen Claus Meyers salatværksted, hvor han laver en forårssalat med bagte majroer, grillede asparges, nye gulerødder og en kørvelvinaigrette. Jeg havde tilfældigvis en stor pose kørvel, men grønne asparges og nye gulerødder blev det nok lidt sværere med, og derfor endte det sådan her i stedet.

Majroe og kørvelsalat med blommer (2-3 pers.)

10 små majroer
3-4 blommer
En stor portion frisk kørvel
4 spsk olivenolie
2 spsk hyldeblomsteddike
1 tsk honning
Havsalt og friskkværnet sort peber
Citron
Rørsukker

Fjern top og bund fra majroerne og del i fire både. Del blommerne i fire-seks både. Vend majroerne i lidt citronsaft og drys 1-2 tsk sukker og lidt havsalt ud over. Læg majroerne i et fad sammen med blommerne og bag i ovnen i ca. 15 minutter ved 150 grader.

Skyl kørvel og kør helt tør i en salatslynge eller tør den forsigtigt, men omhyggeligt i et viskestykke. Lav en dressing på olivenolie, hyldeblomsteddike, honning, havsalt og friskkværnet sort peber. Ryst grundigt sammen.

De færdige majroer og blommer lægges op i en skål. Saften, der har samlet sig i bunden af fadet hældes op i dressingen, og der rystes igen. Kom kørvelen med op i skålen, hæld dressingen over og vend godt rundt. Servér i skålen eller hæld det over på et fad eller en stor tallerken. Godt til lidt gris på gaflen.

2 Comments

  1. Anne siger:

    Mm.. jeg elsker kørvel. og hyldeblomsteddike! og alle de andre råvarer er jeg også vild med. Ergo, jeg må lave denne ret i weekend. Tak for inspiration :)

  2. admin siger:

    Selv tak. Det er jo det der er hele pointen. :-)

Leave a Reply