Trends i køkkenet 2009 – 2

Ugen igennem vil jeg komme med bud på trends i 2009 inden for mad- og restaurationsverden.

2. Flere bistroer/brasserier

Med Cofoco, der slog dørene op i slutning af 2004, begyndte en ny æra i den danske restaurationsbranche og i løbet af ganske få år er brasseriet/bistroen for alvor også kommet til Danmark.

Længe havde man ellers spekuleret over, hvorfor de danske restauratører dog ikke kunne forstå, at der var et marked for restauranter, der serverede enkel og god mad til priser, der tillod, at man også spiste ude på hverdage. Når de nu kunne finde ud af det i Frankrig, Italien, Spanien, Belgien og England, hvorfor så ikke her?

Restaurantionsbranchen har haft gode tider de sidste par år, hvilket har resulteret i en stribe top restauranter med Michelinstjerner, der har sat det Nordiske køkken på verdenskortet, men også et voksende udbud af virkelig gode “mellem niveau” restauranter, der arbejder med et begrænset menu- og vinkort, så de kan serverer frisk- og veltillavet mad af gode råvarer og glimrende vine til en meget overkommelig pris.

Med de økonomisk usikre tider vi befinder os i, er det usikkert, om der stadig vil værre samme efterspørgsel for restauranter i den absolutte top, men danskerne vil stadig gerne ud og spise, og vi vil derfor uden tvivl se endnu flere restauranter i stil med nogle af de nye fremragende steder som Den Anden, Fischer, Tire Bouchon og Bottega. Ikke bare fordi vi ikke har råd til andet, men fordi disse og andre lignende steder har sat en ny standard. Held i uheld kan man sige.

Leave a Reply