Trends i køkkenet 2009 – 1

Bloggen her har stået stille i juledagene, og jeg fik desværre ikke lavet den humus med chokolade (no kidding), som jeg havde overvejet at byde ind med til foodpairing eksperimenterne under TGRWT. Måske kan jeg få den blendet i løbet af januar eller få fremstillet noget til denne måneds udfordring med malt og soya.

Men med julen og nytåret veloverstået er det først og fremmest tid til at se fremad. Ugen igennem vil jeg derfor komme med bud på trends inden for mad- og restaurationsverdenen i 2009.

1. Flaskevandet forsvinder

Jeg har længe undret mig over fænomenet med flaskevand, der sendes fra den ene ende af verden til den anden, og det imellem områder, hvor man ingen problemer har med at få frisk, velsmagende vand ud af vandhanen.

Jeg kan også sagtens blive fascineret af en smukt designet flaske, men at drikke vand sendt fra New Zealand, Tennessee eller bare Wales og endda betale helt op til over 300 kr. literen, kan jeg ikke betragte som andet end et alvorligt symptom på vanvid.

Jeg forudser, at der vil være et faldende salg af flaskevand i 2009. Med den financielle krise og den øget fokus på miljøet som 2009 formentlig vil medføre, bliver det sværere og sværere at forsvare dyrt importeret vand. Ikke mindst på restauranter, der ellers profilerer sig på økologiske og lokalt dyrkede råvarer.

I stedet kunne man forestille sig at restauranterne (om nødvendigt) brugte vandfiltre på postevandet som blandt andet The French Laundry vist skulle være begyndt på. Så kunne de få fremstillet deres egen eksklusive emballage til husets vand og eventuelt tilsætte særligt udviklede smagsgivere.

Jeg vil i hvert fald langt hellere betale for geranium-vand på Geranium, vand med essens af vilde Gotlandske bær på Noma eller måske vand med candyfloss smag på Herman.

Leave a Reply