En to-stjernet Superbrugs, nej vel?

Så kom de. Stjernerne. Nej, ikke Hollywoodstjernerne, men Michelinstjernerne, der egentligt ikke ligner stjerner, men snarere en blomst.

Hertil morgen blev der uddelt stjerner til de danske restauranter, det vil sige, de københavnske restauranter, for selv om inspektørerne uden problemer rejser til selv den mindste flække i Frankrig, Italien, og Spanien, ja, så orker de ikke rigtig at forlade vores hovedstad. Synd for Malling & Schmidt, Wassim Hallal og alle de andre, der gør det godt rundt omkring i landet.

Under alle omstændigheder, så ser listen sådan ud i år.

TO STJERNER
Noma

EN STJERNE
Geranium
The Paul
Formel B
Paustian ved Bo Bech
Søllerød Kro
MR
Ensemble
Kiin Kiin
Kong Hans’ Kælder
Era Ora
Herman i Nimb NY
Kokkeriet NY

Med i alt tretten restauranter med Michelinstjerner er vi førende i Norden og godt med, må man sige, inden for restaurationsverdenen i det hele taget, ikke mindst vores størrelse taget betragtning.

Nu kunne man så nærmest forledes til at tro, at vi havde en levende og blomstrende madkultur her i landet. Men nej, det ville være synd at sige. Prøv bare at kigge ned i køledisken i de fleste danske supermarkeder. Der er ikke meget levende eller blomstrende dernede.

Sikke en skam at det ambitionsniveau, der nu belønnes på de hvide duge, ikke rigtig kan spores i de danske supermarkeder, der på mange måder er en skændsel.

Jeg mener, kunne man for eksempel forestille sig at nogle af disse restauranterne kunne opretholde deres niveau, hvis de kun måtte hente deres råvarer i, lad mig være venlig og sige Irma? Jeg tror det ikke. For slet ikke at tale om Superbrugsen eller Netto. Ah ok, der er ingen grund til sarkasme.

Og nej, jeg siger ikke, at vi alle skal rende rundt og lave gourmetmad til daglig, men det er jo netop det, der er hemmeligheden ved det hele. Jo bedre råvarer, jo mindre behøver vi at gøre for at få sund og smagfuld mad.

2 Comments

  1. Lars siger:

    hørt, hørt. det er virkelig flot med alle de stjerner (blomster) til restauranterne i kbh, og det er virkelig en skændsel at vi bliver ved med at blive spist af med og finder os i den omgang sjask, der er os tilgængeligt i vores supermarkeder. det er nærmest lige meget, hvor man tager hen i i hvert fald europa, så bliver man misundelig både på de lokale markeder, men bestemt også på kvaliteten af råvarerne i deres butikker. og her snakker jeg ikke kun om frankring, italien og spanien, lande som polen, ungarn osv er også langt foran os på den front…

  2. admin siger:

    Ja, det er virkelig mærkeligt, taget i betragtning af vor velhavende vi er. Prøv også at forestille dig, hvad en franskmand, italiener eller spanier ville sige til at skulle lave sin daglige mad ud fra det man kan få i Netto…de ville græde sig sultne i søvn hver nat.

Leave a Reply