Mark Bittman

En af mine helte indenfor madverdenen er Mark Bittman. Mark Bittman? tænker du sikkert. Og nej, han er ikke helt så kendt i Europa, som i hans hjemland USA, hvor han til gengæld længe har været værdsat for sine uprætentiøse tilgang til madlavning og forbilledligt enkle opskrifter. 

Bittman er, som jeg selv, ikke uddannet kok, og hans ønske er ikke at lære folk at lave avanceret og innovative retter, men at gøre os bedre til at skabe en sund og velsmagende dagligdag. Han er ikke restaurantkok, men hjemmekok.

Han har skrevet for New York Times i små tyve år, elleve af dem med sin faste klumme The Minimalist og nu også med bloggen Bitten, hvor han viser, at det at lave god mad i dagligdagen ikke behøver at være det stressmoment, som det tilsyneladende er blevet for mange. 

Han er desuden forfatter til kogebogen med den nok mest blærede titel: How to Cook Everything. Og den prisvindende kogebog holder virkelig, hvad den lover. I løbet af de over 2000 opskrifter kommer han ekstremt vidt omkring inden for stort set samtlige råvarer, man kan komme i tanke om, og et par stykker man måske ikke lige støder på til daglig.

Jeg købte den i New York for små fem år siden og har siden brugt den flittigt. Der er dog sikkert mange, der ville foretrække den på dansk og med danske måleenheder. Men taget i betragtning af, hvor meget de store madbibler Sølvskeen fra Italien og 1080 opskrifter fra Spanien har solgt, burde det ikke vare længe før et af forlagene spotter den som den næste store julebestseller.

Her er en af de seneste videoer fra hans hjemmeside på New York Times, hvor han har fået selskab i køkkenet af Jamie Oliver.

One Comment

  1. […] er den monumentale bestseller af en kogebog How to Cook Everything af New York Times journalisten Mark Bittman, der nu er blevet transformeret om til en iPhone app. Med applikationen følger 2000 opskrifter på […]

Leave a Reply